Johan Decanq mailt ons de volgende oproep:
De Belgische balgroep De Garre van Kornee (www.myspace.com/degarre) speelt op vrijdag 30 april 2010 een bal in Hannover Duitsland, en zoekt voor zaterdag 1 mei 2010 nog een optreden / bal in Nederland.
De groep bestaat uit muzikanten van Kadril en Follia! en speelde in België al op het festival van Dranouter, Deerlycke festival etc.

Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bio De Garre Van Kornee
Ruim twee jaar geleden kreeg Hans Quaghebeur (Kadril) de vraag om een aantal bals te spelen in een bezetting die al bij al wat kleiner was dan deze waarmee Kadril pleegt rond te toeren. Eén en ander leidde tot het ontstaan van de "Garre van Kornee". Geen bassen en drums deze keer, maar veel aandacht voor bourdon- en andere "rare" instrumenten. Zij worden ingezet voor een dansrepertoire dat Hans in zijn ruim dertigjarig bestaan als muzikant verzamelde. Want ook in die tijd werd reeds op deze muziek gedanst, zij het op een bescheidener schaal dan vandaag. De muzikanten werden gerekruteerd op hun eigenaardig karakter. Het feit dat ze al jaren samenspelen komt de muziek ten goede. Het zijn:

- Johan F. Decancq: dwarsfluit, doedelzak en schalmei
- Bart De Cock: nyckelharpa, doedelzak
- Hans Quaghebeur: draailier, diatonische en chromatische accordeon
- Dirk Verhegge: akoestische gitaar (in normale stemming!) en five string banjo

De Garre was intussen ondermeer te gast op het Dranouter Folkfestival 2007, het Deerlycke Folkfestival 2007, in Utrecht, Herk De Stad , in ’t Ey in Belsele, in Brugge (Ol da Folk) en op het Celtic Art Gallery Festival 2009 in Ham.