Twee jaar geleden bracht Jules Bitter Whistle Basics, een audio-visuele zelfstudiemethode voor tin whistle uit. (Zie ook  onze aankondiging.) Nu geeft hij op veler verzoek een workshop, gebaseerd op deze methode. De workshop vindt plaats op zaterdag 20 november 2010 in 's Heer Arendskerke.

Jules stuurde ons onderstaande aankondiging.

Whistle Basics© Workshop door Jules Bitter
Inmiddels is er twee jaar verstreken en zijn er de nodige exemplaren van mijn Whistle Basics methode verkocht en ik heb naast veel positieve reacties ook de nodige verzoeken gehad voor lessen/workshops aan de hand van deze methode.

Er is blijkbaar - en begrijpelijk - een behoefte aan feedback en wat extra ondersteuning, met name bij de beginnende whistlers die vrijwel volledig zelfstandig met WB aan de slag zijn gegaan.

Om aan die behoefte aan extra feedback en ondersteuning tegemoet te komen geef ik een Whistle Basics workshop op zaterdag 20 november 2010.

Deze speciale ondersteuningsworkshop is afgestemd op beginnersnivo maar kan natuurlijk ook heel nuttig zijn en motiverend werken voor de enigszins gevorderde fluitisten die al wat tin whistle lessen en workshops hebben gevolgd. Het zal een intensieve workshop zijn van een ochtend en een middag-deel, waarbij de nadruk zal komen te liggen op het klassikaal en individueel oefenen van toonladders, basistechnieken, versieringen en tunes op de soprano D-whistle.

Op deze manier geef ik klassikaal en individueel feedback en waar nodig correctie en ondersteuning t.a.v. uw tin whistle spel.
* basis houding en grepen;
* het spelen van de enkelvoudige en samengestelde versieringen uit de methode;
* intonatie / ritme / frasering in Irish Trad etc.
Ik maak daarbij ook gebruik van een beamer en geluidsinstallatie.

Voor meer informatie en een aanmeldformulier, mail Jules Bitter op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..