Ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de maandelijkse Ierse sessies in de Weverkeshof in Nuenen wordt er op zondag 11 september 2011 een sessiefestival georganiseerd.

Het is 12,5 jaar geleden dat de eerste Ierse sessie in Nuenen plaatsvond. Dorpsboerderij “Weverkeshof” is sindsdien de maandelijkse ontmoetingsplaats voor veel muzikanten die graag Ierse muziek maken. Velen hebben de weg erheen als een onomkeerbare weg leren kennen. En nog steeds komen met regelmaat nieuwe muzikanten kennismaken die nadien met meer dan eens weer verschijnen. Onder de liefhebbers ook dansers die jigs en reels met soft shoes of hard shoes de sfeer van de Ierse muziek kracht bijzetten. Bij de start van de sessie is gezocht naar een gelegenheid die „toegankelijk en gastvrij‟ was voor zowel muzikanten als bezoekers. De Weverkeshof heeft zich altijd een dergelijke open functie aangemeten, zodat er bijna altijd ook veel bezoekers tijdens de sessies aanwezig waren. De conclusie na alle voorbije sessies is, dat de bedoeling om een laagdrempelige sessie te organiseren ten volle geslaagd genoemd kan worden.

Daarom willen we dit „koperen jubileum‟ vieren met een dorps breed sessiefeest: op 11 september 2011 zullen er vanaf ca. 13.00 tot 17.30 uur, Ierse sessies zijn in een viertal cafés in Het Park in Nuenen. En in Het Klooster (eveneens gelegen aan Het Park), zullen vanaf ca.18.00 tot 22.30 uur, een aantal korte (30 tot 45 minuten) optredens plaatsvinden van groepen die op dit moment in Nederland en mogelijk België en Duitsland, actief zijn. Mogelijk is er nog ruimte voor een open podium. Praktisch betekent het dat in de 4 cafés een groep muzikanten de sessie „aantrekt‟, en dat bezoekende muzikanten kunnen aanschuiven om mee te spelen en eventueel te zingen. Daarnaast zal in Weverkeshof een sessie plaatsvinden voor muzikanten die de voorkeur geven aan het langzamer spelen van tunes (zoals sinds kort ook maandelijks gebeurt), of die graag met elkaar willen zingen. De cafés en Het Klooster liggen allemaal binnen een straal van een honderdtal meters van elkaar verwijderd. Weverkeshof ligt wat meer uit de route, maar ook dat valt vanuit Het Park te belopen.

Iedereen die van Ierse muziek houdt en een middag van veel muziek en muzikanten wil genieten, wordt bij deze uitgenodigd om op zondag 11 september af te reizen naar Nuenen. Wil je graag meespelen, dan geldt hetzelfde, maar dan met instrument: stap in auto of trein en beleef een unieke muzikale formule in Nederland (vanaf station Eindhoven met de bus te bereiken met lijn 21).
DE TOEGANG IS GRATIS!!

De invulling van het avondprogramma is nog niet klaar en hangt deels af van wie definitief zullen komen. Muzikanten die als groep willen komen en zich ‟s avonds graag willen presenteren kunnen dat nog kenbaar maken. Als van je aanbod gebruik wordt gemaakt, zal tijdig bericht volgen.
Informatie: Kees van Wijnen (040 2836187), Arie Ras (040 2415600), Kees van de Sande (040 2833185).