Sinds zo'n drie jaar is De Vrolijke Plug bezig een portaalsite op te bouwen waarlangs partituren van traditionele Nederlandse en Vlaamse muziek te vinden en veelal gratis te downloaden zijn: de Lusthof der Muziek.

De Lusthof der Muziek biedt een ontdekkingsreis langs 750 jaar Nederlandse en Vlaamse muziektraditie, met speciale aandacht voor bladmuziek van grotendeels vergeten genres zoals speelmansmuziek, oude dansmuziek, volksmuziek, kunstmuziek, liedboeken, straatliederen, anonieme componisten, enzovoort.

De Lusthof der Muziek is een doorgeefluik van muziekbronnen die - dankzij het internet - voor het eerst sinds lange tijd weer beschikbaar zijn. Met behulp van deze website hoopt De Vrolijke Plug te bereiken dat ze niet alleen in theorie beschikbaar, maar ook in de praktijk vindbaar zijn. Daarnaast biedt de Lusthof van talloze oude muziekdrukken en -handschriften door vrijwilligers gemaakte transcripties aan. Die kunnen worden gedownload als bladmuziek, computer-gegenereerde mp3, musicXML of abc. Voor de duidelijkheid, de Lusthof der Muziek neemt de kopieerrechten en de belangen van muzikanten in acht!

De link: http://lusthof-der-muziek.blogspot.nl/