Op 6 en 7 december staan optredens gepland van het Fifteen String Trio in respectievelijk Steendam en Zaandam. Maar op 8 december is het trio ook nog te boeken, een huiskamerconcert behoort tot de mogelijkheden. Reacties graag voor 31 oktober 2013 aan de organisatie van Roots aan de Zaan. Hieronder de info die Koen ons stuurde:

Wij van Roots aan de Zaan halen FIFTEEN STRING TRIO (PJ Wright, Mat Davies & Katrina Davies, de eerste twee zijn huidig- en ex-LITTLE JOHNNY ENGLAND) naar Nederland in december. Het is allemaal op een wat korte termijn, maar we zoeken nog een derde optreden.

Wat we hebben is:

vrijdag 6 december Podium café Peter & Leni, Steendam
zaterdag 7 december Serah Artisan, Zaandam

Dit zijn ze: http://youtu.be/l5NiEGvvfLQ

Huiskamerconcerten zijn ook welkom. De kosten zijn niet giga.
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor details. Wel VOOR 31 oktober.
We zoeken een optreden dat niet al te veel in de wielen rijdt van de twee bestaande concerten. Zuid/midden/oost, of Vlaanderen.

Uit de agenda van Roots aan de Zaan:
PJ Wright, Mat Davies en Katrina Davies alias Fifteen String Trio … debuut in Nederland van dit trio dat celtic/engels/oost-europees aan elkaar breidt.

Even terug naar 2003. Wij van Roots aan de Zaan waren toen: wij van Folk Grolloo, en op 1 maart 2003 speelde folkrockband Little Johnny England een bijkans legendarische set op het Folk Grolloo Festival, als afsluiter van een onvergetelijk evenement. Het dak ging eraf. Twee leden van die vijfmansband, zanger/gitarist PJ Wright (overigens ook nu nog in Little Johnny England) en bassist Mat Davies (inmiddels ex-Little Johnny England), werken nu weer samen onder de naam Fifteen String Trio; de nummer drie in dit trio is Katrina Davies (Mat’s echtgenote) op fiddle, oorspronkelijk uit Letland en afgestudeerd aan het conservatorium te Birmingham; ze voegt een oosteuropese noot toe.
PJ Wright is verder nog actief (cq actief geweest) in The Dylan Project, The Steve Gibbons Band, Badfinger, zijn duo met Fairport Convention’s Dave Pegg – en solo (prachtig album: The Hedge of Sound, 2005). Het is voor ons van Roots aan de Zaan niet meer dan logisch om PJ en consorten terug te laten keren, ook al is dat (… DIT jaar, hint) onder een andere naam dan Little Johnny England, en in een andere samenstelling.
Fifteen String Trio werd twee jaar geleden opgericht en excelleert in hoogstaande eigentijdse folkmuziek, een mix van instrumentals (met invloeden uit Engelse, keltische en oost-europese culturen) en songs variërend van traditioneel, zelfgeschreven, geleend of, zoals ze het zelf zeggen, “schaamteloos gestolen”.