Kijk eens op de site van de Stichting Draailier en Doedelzak. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Ze organiseren diverse workshops, je komt ze regelmatig tegen op festivals en ze hebben ook tips over het aanschaffen van een instrument en een overzicht van bouwers.

Draailier- of doedelzakspelen is leuk, maar samenspelen is nog leuker! Daarom organiseert de Stichting Draailier en Doedelzak al 25 jaar cursussen, workshops en soms ook festivals. Er zijn cursussen voor elk niveau en ook samenspel is een vast onderdeel. Voor beginnende spelers zijn er allerlei speciale instapmogelijkheden. Beginners kunnen tijdens de introductiecursus een instrument lenen en daarna eventueel doorhuren.

Het doel van de Stichting Draailier en Doedelzak is in de statuten omschreven als “het bevorderen van draailier en doedelzak in de breedste zin”. En dat kan breed zijn. Dit omdat de instrumenten altijd een plaats hebben gehad in de Nederlandse muziekwereld en altijd een plaats verdienen!

Meer weten? Kijk op http://draailier-doedelzak.nl. Wil je een instrument aanschaffen, kijk dan eens onder het kopje instrumenten.