Onlangs heeft onze oud-medewerker Henk Hoogenstraaten op Facebook in een serie artikeltjes teruggeblikt op de Folkdagen in Moergestel die hij in de jaren '70 mee organiseerde. Om zijn archief te completeren zoekt hij nog extra materiaal, Waaronder artikelen (o.a. oude Jan Viools), foto's, filmbeelden en muziek van bands die er toen optraden. Hij schrijft: Ben op zoek naar artikelen, foto's, filmbeelden en muziek met betrekking tot de Folkdag Moergestel. Ik heb me de afgelopen tijd gebogen over ons eigen archiefje over de Folkdag. Wat in 1977 begon als een klein festivalletje groeide in een paar jaar uit tot Nederlands grootste openlucht folkfestival. Ik heb dozen vol foto's, krantenartikelen, oude elpees, contracten, zelfstandigheidsverklaringen van artiesten, hotelrekeningen, begrotingen, ellelange lijsten van namen  van medewerkers, recensies,  etc. Ik heb er op Facebook in een paar afleveringen op teruggeblikt. Veel leuke reacties gehad.

Nu doe ik een poging het archief te completeren. Ben bezig muziek te vergaren van alle groepen en solisten die tussen '77 en '80 optraden tijdens de vier edities van de Folkdag. Lukt uitstekend op een paar minder bekende Nederlandse acts na: Den Vedel, 't  Patske, Mariton en het Dommeldansorkest.  Wie heeft er nog muziek van een van deze groepen op een cassettebandje of iets dergelijks.
Bovendien ben  ik op zoek naar recensies die over de Folkdag gepubliceerd zijn in het blad Jan Viool, de voorganger van New Folk Sounds. De 'oudste' Jan Viool die ik heb is nr 33 van november 1980... Net te laat dus, want de recensie over het laatste festival op 2 en 3 augustus 1980 zal gestaan hebben in Jan Viool 31 of 32. Wie helpt me daaraan, en aan mogelijke eerdere publicaties over de Folkdag in dat mooie folkblad?

Beschikt  er misschien nog iemand over opnamen van radioprogramma's die over de Folkdag gingen? Ik denk daarbij met name aan een KRO-programma dat in 1980 een nacht lang ging over folk in Nederland. Het werd gepresenteerd door Winfried Povel. Daarin ondermeer de Veulpoepers live en Paul van de Wiel en ondergetekende aan het woord over de Folkdag. Ook  benieuwd of iemand nog opnamen heeft waarin Hans van Willigenburg ons interviewt over de Folkdag.   Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..