Na de tour in Amerika in maart komt er dit najaar (september-oktober) in ons land een Iers-Amerikaanse concertreeks met The Lasses en Kathryn Claire. De dames kunnen in deze periode nog geboekt worden, tot nu toe zijn enkele bijzondere locaties gevonden, maar ze doen ook graag een huisconcert.

In maart 2015 speelden ze avond aan avond in folkclubs in Amerika, in september en oktober zijn ze aan deze kant van de oceaan te zien en te horen: Sophie ter Schure, Margot Limburg (samen The Lasses) en Kathryn Claire. Drie vrouwen, met een liefde voor Ierse en Amerikaanse traditionele muziek, brengen vol vuur de mooiste liedjes naar Nederland. Nu eens een opzwepend nummer met voetgestamp en stevig vioolspel, dan weer een ontroerend driestemmig lied met getokkelde gitaarbegeleiding. Drie rasmuzikanten nemen u met aanstekelijk enthousiasme mee op reis naar Ierland, Schotland en Amerika, waar het met de liefde soms slecht afloopt maar waar uit bittere ellende de mooiste melodieën zijn ontstaan.

Sophie en Margot spelen al jaren samen als The Lasses en maken met hun perfect gematchte stemmen naam en faam in binnen- en buitenland. Hun tweede album Daughters, door henzelf begeleid op akoestische gitaar en Ierse percussie, werd dit voorjaar gepresenteerd in Nederland én in Amerika. De Amerikaanse Kathryn Claire tourt met haar verfrissende zang, gitaar- en vioolspel de hele wereld over. Met zijn drieën weten deze vrouwen ieders hart te raken.

De concerten van deze reeks vinden vooral plaats op bijzondere locaties met een optimale akoestiek, zodat er onversterkt kan worden gespeeld. Op die manier komt de muziek het beste tot zijn recht en is er weinig afstand tussen muzikanten en publiek.

Tourdata:

25 sep 2015 – Hauwert, NH (Kerkje)
26 sep 2015 – Blesdijke, FR (Kerkje)
27 sep 2015 – Spierdijk, NH (Pianokamer)
09 okt 2015 – Boekelo, OV (Folkclub)
18 okt 2015 – Oudendijk, NH (Kerkje)
23 okt 2015 – Oldenburg, DE (Fiddler’s Green)
24 okt 2015 – Oldenburg, DE (Fiddler’s Green)
25 okt 2015 – Bad Nieuweschans, GR (De Oude Remise)

Voor meer informatie over deze concerten kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25268603.

Kathryn Claire treedt in oktober, behalve met The Lasses, ook op met twee Amerikaanse muzikanten: soulzangeres Ara Lee en bassist Allen Hunter (bekend van de band Eels). U kunt deze muzikanten nog voor enkele data boeken! Neem ook hiervoor contact op met The Lasses: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25268603. Ook heel geschikt voor een huiskamerconcert! 

http://www.kathrynclairemusic.com/
http://www.thelasses.wordpress.com/