Op 24 en 25 september vindt in Oud-Beijerland de tweede Ierse Concertina workshop van www.irishtradmusic.nl plaats. Net als vorig jaar zullen de Ierse concertina legendes Cormac Begley (Co. Kerry) en Jack Talty (Co. Clare) een tweedaagse workshop geven voor de anglo-concertina’s.

In deze workshops, geschikt voor beginnende (basiskennis van instrument wel vereist) en gevorderde spelers, zullen zij aan de hand van een aantal Ierse tunes verschillende technische aspecten behandelen.

Naast de techniek van het instrument zullen ook andere belangrijke elementen naar voren komen die zich richten op de muzikale interpretatie van de tunes. Zo wordt er gekeken naar ritme, frasering, droning, variaties en ornamentaties en andere zaken die komen kijken bij het spelen van de muziek.

Cormac en Jack hebben beide hun sporen in de concertina wereld ruimschoots verdiend en touren al enkele jaren over de wereld voor workshops en concerten. De twee dagen vóór de workshop zijn zij ook live in concert te horen in Baarn ( Donderdag 22 september ) en Mechelen, Belgie ( Vrijdag 23 september).

Voor meer informatie, inschrijven en verslagen van voorgaande jaren kijkt u op http://www.irishtradmusic.nl.