Op zaterdag 23 september organiseert www.irishtradmusic.nl in Wassenaar een Ierse tunes workshop die geschikt is voor alle gangbare traditionele melodie instrumenten (fiddle, concertina, accordeon, fluit, etc). Voor deze workshop is de jonge button-accordeonist Bryan O’Leary uit County Kerry uitgenodigd! Bryan is de kleinzoon van de beroemde Johnny O’Leary en is zelf een begiftigd button-accordeonist. Hij speelt zowel het C#/D systeem wat populair is in zijn regio alsook het meer gangbare B/C systeem.

Bryan is in de afrondende fase van zijn master Ierse muziek aan de universiteit van Limerick en won in 2014 de prestigieuze TG4 Young Musician of the Year award.
Hij heeft een diepe interesse en niet alleen het optreden en lesgeven maar ook in de rijke muzikale historie die zijn regio heeft voortgebracht. Hij is daardoor ook een vaak geziene spreker bij de zogenaamde Handed Down sessies in Scartaglen, Kerry waar lezingen over de historie van de muziek wordt afgewisseld met live optredens. In 2015 bracht hij zijn eerste album ‘Where the bog is’ uit.

Hoewel hij button-accordeonist is zal de workshop ook geschikt zijn voor andere melodie instrumenten. Tunes worden aangeleerd op gehoor in combinatie met bladmuziek (ABC notatie) en zal een zuidwestelijke invloed hebben gezien de herkomst van Bryan.

Locatie: Adelbert College, Deijlerweg 163, Wassenaar.

Tijd: 23 September 2017, 14:00-17:00

Kosten: €35 p.p. –

Voor meer informatie en registratie gaat u naar http://www.irishtradmusic.nl/tunes.