Stichting Volksmuziek Nederland presenteert: Venster op het Oosten, een workshopweekend van 14 tm 16 september 2018. Een weekend lang muziek waarvan je hart sneller gaat kloppen en je voeten gaan dansen. Balkan- en klezemermuziek staan centraal tijdens de workshops. Jenny van Diggelen stuurde onderstaande info:

We duiken onder in de feestelijke en ongetemde sferen van de Balkan en de vrolijke of juist diep melancholieke Klezmer.  We improviseren, leren en werken keihard aan onze zangtechniek en instrumentbeheersing. We genieten van de grenzeloze gezelligheid, de duizelingwekkende maatsoorten en wonderbaarlijke toonladders die nog wekenlang doordreunen in ons hoofd en hart. De tradities houden we keurig in ere, maar we bieden weinig verzet als we ons eens mochten verliezen in een paar razende improvisaties. Het Venster op het Oosten weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginnersstadium voorbij zijn en redelijk vertrouwd zijn met hun instrument of stem, maar ook voor vergevorderde muzikanten en zangers is er genoeg uitdaging!

De docenten
Hongaars: Crispijn Oomes en Roos de Graaf
Klezmer: Erica Roozendaal en Bert Vos
Bulgaars: Bart de Kater
Gipsy Groove Balkan Band: Stanislav Mitrovic
Bulgaarse zang: Iris Ficker:

14 tm 16 september 2018, Venster op het Oosten
Het weekend vindt plaats in de Glind (nabij Amersfoort)

Aanvang vrijdagavond 19.00 uur, einde zondagavond 17:00 uur

Heb je er zin in gekregen of wil je meer informatie? 
Kijk op www.volksmuziek.nl
Heb je nog meer vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Houd ons in de gaten via Facebook!