Op woensdag 16 april a.s. gaat in De Bres in Leeuwarden de LiedClub van start. Sido Martens van de organisatie stuurt ons het volgende bericht: De LiedClub probeert singer/songwriters een podium te bieden en publiek de gelegenheid kennis te maken met deze moderne variant op minstreel en troubadour. Een singer/songwriter schrijft zijn eigen teksten, creëert zijn eigen deun en voert die combinatie zelf uit. Oorspronkelijke, unieke en eigen wijsjes daar zijn we naar op zoek.

Wij dat zijn Herman Erbé en Sido Martens, muzikale dinosauriërs met duimendik eelt op de topjes van hun linkerhand maar vooral ook liefhebbers van het ambachtelijke lied. Op woensdagavond 16 april organiseren we in De Bres in Leeuwarden een inloopavond waarop we ondermeer onthullen wat het lidmaatschap van de LiedClub behelst en hoe je lid kunt worden (en blijven). Uiteraard klinkt er een lied, van ons maar liever ook van jullie.

Het is de bedoeling regelmatig een LiedClubavond te organiseren waarop de leden hun kunnen presenteren, elkaar inspireren en het publiek versteld doen staan. Voorop staat dat de LiedClub valt of staat met jullie enthousiasme en inbreng. Dus mannen, vrouwen, meiden, venten, duik in je beduimelde tekstschriftjes, zet een nieuw setje snaren op je gitaar, schraap je keel en al je moed bij elkaar en geef je op. Er is plaats voor acht zanger/schrijvers (m/v) die elk twee liedjes mogen doen (totaal 10 minuten). Er is geluid en licht aanwezig. En: het is geen competitie, je kunt niets winnen maar je wordt er beslist beter van. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
datum: woensdag 16 april 2008
plaats: De Bres, Schoolstraat Leeuwarden (achter de Harmonie)
aanvang: 20.30 uur
entree: gratis