Tijdens Record Store Day morgen (16 april 2016)  presenteert NO blues het beste van 10 jaar arabicana voor het eerst op vinyl. Dat is gelijk het laatste optreden van deze groep voordat ze op het vliegtuig stappen naar Jordanië. De band die muzikaal gezien een brug slaat tussen oost en west is uitgenodigd voor een tour door hoofdstad Amman, en speelt onder andere op de Nederlandse ambassade tijdens Koningsdag.



De kloof tussen oost en west lijkt op dit moment groter dan ooit, maar daar weigert NO blues zich bij neer te leggen. De band die tien jaar geleden ontstond, is de uitvinder van het muziekgenre arabicana: een broeierige mix van Oriëntaalse roots en americana. Met een Arabier uit Sudan, een Palestijnse christen uit Israël en drie leden van Nederlandse bodem waren ze muzikaal gezien al een politiek statement, maar dat volgden ze op hun laatste album Oh Yeah Habibi ook tekstueel op. Dat bleef niet ongemerkt en daarom is de band nu uitgenodigd hun grensoverstijgende muziek te laten horen in Amman, de hoofdstad van Jordanië.



NO blues speelt van 25 tot en met 29 april iedere dag op een andere plek in Amman, als onderdeel van het Amman Jazz Festival. De 27e speelt de band op de Nederlandse ambassade tijdens Koningsdag. NO blues krijgt voor deze tour ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten. 



NO blues vierde afgelopen jaar zijn tienjarige bestaan en het album Oh Yeah Habibi met een feestelijke tour door binnen- en buitenland. "We zijn erg blij dat we ons geluid nu ook kunnen laten horen in Jordanië. Het geeft ons de kans om niet de kloof, maar juist de brug tussen oost en west te belichten," aldus bassist Anne-Maarten van Heuvelen. "Niet door politiek, maar gewoon door samen te genieten van muziek. Hopelijk wordt het een mooi muzikaal feestje in Amman."



NO blues, foto Kees Martens
NO blues, foto Kees Martens


25 april Blue Fig Cultural and Arts Café

26 april A Night of European Jazz, Haya Cultural Centre

27 april King’s Day Concert, Royal Netherlands Ambassy

28 april Shoman Foundation

29 april Maestro Music Bar

 
Zie ook: www.NOblues.nl