Van 21 t/m 27 oktober is er weer de Herfstweek van de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN), met o.a. workshops, sessies en een balfolkavond. Voor sommige groepen zijn er al aardig wat aanmeldingen, maar in andere is nog ruim voldoende plaats. Dat betekent een week lang heerlijk muziek maken, zo meldt een enthousiaste Renske Duijm. Deze violiste komt al sinds haar 16e naar de Herfstweek (ze is nu 20) en vertelt hieronder waarom niemand deze week zou moeten missen:

‘Eindelijk, in oktober mogen we weer naar de herfstweek!
In deze week zijn er allerlei workshops te volgen: zang, accordeon, blaasinstrumenten en daarnaast wel vier verschillende samenspelgroepen. Bijzonder dit jaar zijn de jongeren samenspelgroep en de samenspelgroep voor ervaren muzikanten/zangers. 's Middags zijn er leuke keuzeworkshops. Hierdoor kan je eens aan iets anders proeven en ook ervaren hoe andere docenten lesgeven.
 
In deze week zullen er twee keer optredens zijn van bands die zeer de moeite waard zijn en is er ook nog een balfolkavond (dans). Iedere avond zijn er allerlei sessies, waarvan de sessie in de bar tot diep in de nacht doorgaat! En nog iets: wat is er leuker dan 's avonds met muziek naar bed te gaan en er 's morgens door gewekt te worden?

De sfeer op de herfstweek is erg gezellig, iedereen leert er veel en je kan door zo'n week eindelijk eens echt tijd vrij maken om heerlijk muziek te maken! Deze week is leuk voor zowel jongeren als ouderen. Ik kom er zelf vanaf mijn 16e!
Zoals jullie merken ben ik erg enthousiast. De volgende waarschuwing wil ik jullie nog wel meegeven: PAS OP, deze week werkt verslavend! Vorig jaar ben ik er speciaal voor uit Ierland terugkomen, waar ik een jaar stage liep (en waar toch niet echt gebrek is aan mogelijkheden om muziek te maken).

Mocht je zelf helaas verhinderd zijn, breng dan kennissen, familieleden of muziekgenoten op de hoogte van deze geweldige week!
 
Groeten, Renske Duijm'

Het volledige programma van de Herfstweek is te vinden op: www.volksmuziek.nl