Op woensdag 27 oktober komt een voor de meeste onbekend duo naar het Global Live Café Heeren van Ghemert in Gemert voor een live radio uitzending met tv opnames. Het zijn de Roemeen Radu Seu, percussionist en cimbalon (plank-citer) speler en de Antiliaan zanger percusionist Luthie. Een ongekend succesvol duo dat muzikaal gezien perfect op elkaar kan inspelen. Het concert start stipt om 22.00 uur en de toegang is gratis.

Radu Seu heeft zijn roots in Roemenie (Transsylvanië) en leeft nu in Nederland. In Roemenie ontdekte hij de cimbalom. Dat was voor hem een indrukwekkende ervaring. Bij de eerste aanraking was hij al gefascineerd door de bijzondere klanken en mogelijkheden. Hij begon onmiddellijk te spelen en ontwikkelde zich tot een ware virtuoos op de cimbalom. Dat inspireerde hem om het instrument nog veelzijdiger te maken door het inbouwen van elektrische elementen; een unieke vondst!
Radu beheerst veel muziekstijlen, zoals klassiek, Balkan, jazz, pop, fusion, enz. Hij speelde in Roemenie regelmatig voor radio en TV. Ook was hij betrokken bij films zoals de Piano speler en La Liberté, en documentaires, die hij  extra kracht
Door zijn grenzeloze muzikaliteit kan hij met veel gevoel en overtuiging mensen "raken". Radu werkt graag samen met andere muzikanten aan projecten en optredens. Hij kan een verrassende sound creëren, zowel melodieus als ritmisch. Zijn innemende persoonlijkheid geeft daarbij nog een extra dimensie. Zanger en percussionist Luthie uit de  Nederlandse Antillen is bij het spel van Luthie de onmisbare schakel om het instrumentale vocaal en persussioneel te ondersteunen.

Zie ook: www.globe-wereldmuziek.com.