De Groninger pianist en producent Alex Staal en de Groninger zangeres Marianne van der Velde zijn woensdag 27 oktober 2010 te gast in Twij Deuntjes Veur Ain Cent op Radio Noord. Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Alex Staal en Marianne van der Velde die ook een aantal liedjes live zal laten horen.

Alex Staal zal o.a. iets vertellen over een bijzondere muzikale theateravond: 'Gronings ANders KUIPER'. Een avond lang Groningstalige liedjes van één van de beste laidjesschriever in deze provincie: An Kuiper. Zij schreef tientallen prachtige liedjes. Zij was de motor achter de vroegere groep 'De Tuutjefloiters'. Door haar geniale teksten zijn haar liedjes stuk voor stuk juweeltjes.

Een uitgebreide selectie van deze prachtige liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken, met andere begeleiding en verrassende arrangement. Marianne van de Velde is binnen dit programma één van de nieuwkomers.

De uitzending begint woensdag 27 oktober om 18:00 uur en is live te beluisteren via internet: http://www.rtvnoord.nl/radio/. Daarna kan het programma nog een week lang herbeluisterd worden.