Acoustic Roots heeft in juni hele bijzondere gasten: De Ierse folk groep The Young Folk komt op 10 juni 2015 spelen in het wereldmuziek radioprogramma van de Concertzender, dat die dag in Kargadoor te Utrecht wordt opgenomen en op 19 juni wordt uitgezonden. Anthony Furey, Tony McLoughlin en Paul Butler komen als voorhoede naar Nederland om hun optredens in augustus alvast in te leiden.

The Young Folk is een Ierse band, gevormd rondom zanger-gitarist en songwriter Anthony Furey. Deze Anthony Furey komt uit een muzikaal gezin, hij is de zoon van George Furey die deel uitmaakte van de fameuze band The Furey Brothers. Anthony Furey beschikt naast zijn songwriting talent over een prachtige stem en hij is zeker niet de enige in de band die kan zingen.  In diverse  liedjes versmelten de stemmen van de bandleden in mooie harmonieën.

'The Young Folk maakt muziek die voor een deel stevig verankerd is in de tradities van de Ierse folk. Aan de andere kant probeert The Young Folk ook een eigentijds tintje aan deze folk te geven en treedt het zowel qua instrumentarium als qua songstructuren met enige regelmaat buiten de gebaande paden van de traditionele Ierse folkmuziek.' (citaat Erwin Zijleman).


The Young Folk brengt deze maand haar debuut cd  The Little Battle uit op het Pixie Pace Records. label, een nieuw label onder de paraplu van ARC Music. Dit label brengt cd's uit van jonge singer-songwriters en contemporary folk muzikanten.

In Nederland heeft de groep al enige bekendheid gekregen door hun optreden in een tv programma van Nick & Simon. In het voorjaar traden zij vervolgens op in een vol Paradiso. Ook waren zij te horen in het voorprogramma van Midlake.

The Young Folk bestaat uit:

Anthony Furey - lead vocals/guitar
Tony McLoughlin - vocals/mandolin
Paul Butler - vocals/melodion
Alex Borwick - trombone, banjo
Patrick Hopkins - drums, percussion

Optredens van The Young Folk in Nederland en België:
Jun 12 - PX Volendam: www.pxvolendam.nl/

Jun 13 - Beeckestijnpop, Velsen-Zuid:  www.beeckestijnpop.nl
Aug 09 - Dranouter Festival, Heuvelland, België: www.festivaldranouter.be
Aug 15 - The Brave, Amsterdam: www.festivalthebrave.nl
Aug 16 - Eindhoven Parkfest: www.parkfest.nl

Zie ook een clip van het nummer Way Home:
 https://www.youtube.com/watch?v=rKNfJPY3kfU

Woensdag 10 juni 2015, The Young Folk in de Kargadoor in Utrecht voor het programma Acoustic Roots.
Deze aflevering wordt op 19 juni van 21:00 - 22:00 uur uitgezonden via de kabel en de website: concertzender.nl.
Let op, er is een beperkt aantal plaatsen! Zie ook: www.kargadoor.nl.