Het NCRV-radioprogramma Volgspot organiseert op dinsdag 23 mei in Posthuis Theater in Heerenveen een concert met Thé Lau & band, Berget Lewis & band en Sido Martens & band. Het concert wordt tevens opgenomen voor de radio.

Thé Lau geniet bij het grote publiek bekendheid als zanger van de Nederlandstalige rockband The Scene. Als zanger/componist speelde hij een belangrijke rol bij het opwaarderen van het Nederlands in de rockmuziek. Momenteel toert Thé Lau met zijn band door Nederland en België met nummers van zijn nieuwe CD Tempel der liefde, die hij ook tijdens het akoestische uurconcert in het Posthuis Theater ten gehore brengt.

Zangeres Berget Lewis werkt al jaren samen met grote artiesten als Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Gordon. Tijdens het huwelijksconcert in de Arena in 2002 mocht zij zingen voor Prins Willem-Alexander en Maxima en tijdens de huwelijksinzegening van Prins Bernhard jr. en Annete Sekrève mocht zij wederom een optreden verzorgen. Berget Lewis maakte onlangs haar acteerdebuut in de film Bolletjes Blues.

De Friese singer-songwriter Sido Martens maakte in de jaren zeventig deel uit van de groep Fungus. Tegenwoordig zingt hij zijn eigen Nederlandstalige liedjes. Onlangs verscheen van zijn hand het album Naakt & Levend.

Kaarten voor het concert Volgspot on Tour op 23 mei in Heerenveen kosten 10 euro per stuk (voor NCRV-leden 7,50 euro) en zijn te bestellen op telefoonnummer: 0900-0215 (25 cpm). Kaarten zijn tevens te koop aan de kassa (ma-vr, 14.00-17.00 uur) bij het Posthuis Theater, 't Fok 78 te Heerenveen. Het concert begint om 20.15 uur.

Het NCRV-radioprogramma Volgspot is elke zondagavond te beluisteren op Radio 2, 23.00-01.00 uur, en wordt gepresenteerd door Hijlco Span. Volgspot bestaat in 2007 25 jaar en is een van de oudste radioprogramma's over theater en kleinkunst op de Nederlandse radio. Hierin zijn zowel bekende artiesten te horen als jong, opkomend talent. De optredens van Volgspot vinden regulier plaats in het Koningstheater in Den Bosch voor een telkens uitverkochte zaal.