Op 5 juni wordt het Blue Dew Folkvillage Festival gehouden in Zwolle. Dit gratis evenement heeft een mooi programma, met workshops, Ierse dans, een folkmarkt en natuurlijk heel veel muziek. Op drie podia zullen 13 verschillende acts optreden, o.a. Shantalla, Fling, Vals Plat en Blue Dew.

Om 12:15 uur gaat het evenement van start met de Lowland Brigade Pipeband. Het einde is voorzien om 18:00 uur. In die tijd valt er heel wat te doen voor het publiek. Blue Dew Folkvillage is behoorlijk aan het groeien. Er is een derde podium bijgekomen en er treden twee keer zoveel artiesten op als vorig jaar. Bovendien zijn er voor het eerst workshops te volgen in Ierse muziek en bluegrass. Aanmelden hiervoor kan via de site, of op de dag zelf. Ook is er een muziekterras, waar men onder het nuttigen van een drankje kan genieten van de muziek en dans op het podium. Dan wordt er nog een folkwedstrijd georganiseerd voor de jeugd (Play That Jig!) en De Verhalenboot meert aan. Op de folkmarkt zijn zelfs meer dan twintig stands te vinden.

Op de site van Blue Dew (www.bluedew.nl) is heel veel informatie te vinden over alle activiteiten en over de optredende artiesten. Wij zetten de muziek nog even op een rijtje:

Podium De Broeren
12:30 Beansprouts
13:30 Fling
14:45 Cochon Bleu
15:45 Shantalla
17:20 De Stroatklinkers

Podium De Binnentuin
12:45 Fearless Goat Hunters
13:15 Doninga
14:45 Cinnamon

Podium Het Muziekterras
12:15 Lowland Brigade Pipeband (opening)
13:00 Gilles Rullman / Philip Masure / Gerry Murray
14:00 Ierse dans van Damsa na nOg
15:15 Vals Plat
16:45 Blue Dew / Play That Jig!

Aan het einde van de middag is er ook weer een Irish Meal, voor 10 euro kan men genieten van een maaltijd bereid met biologisch vlees en groenten uit de IJsselregio. Reserveren is echter noodzakelijk, er is slechts plaats voor 150 mensen en er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar (kijk even op de website of dit nog mogelijk is).

Het festival vindt plaats op het Broerenkerkplein in Zwolle van 12:15 uur tot 18:00 uur, entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.bluedew.nl en daar kun je doorklikken naar de folkfestivalpagina.