Vandaag opent muziek- en babbelkroeg Espiral

Na vele maanden voorbereiden, verbouwen en timmeren is muziek- en babbelkroeg Espiral een feit. Vandaag wordt voor de eerste maal de tapkraan opengetrokken aan de Frans Beirenslaan 69 in Borsbeek (bij Antwerpen). Een flink aantal verschillende bieren wacht in de koelers en vaten en de (h)eerlijke wijnen popelen om ontkurkt te worden.

Initiatiefnemer is Jan van Rymenant, die al enige tijd de cd winkel Espiral runt. Nu komt daar dus een kroeggedeelte bij, waar ook optredens worden gegeven. Jan van Rymenant zegt daar zelf over: "Muziek is onze passie en in 2004 en naar alle waarschijnlijkheid de jaren daaropvolgend zal menig muzikaal talent hier op het podium zijn ding komen doen. Kleinschalige concertjes, telkens van hoge kwaliteit en uit een breed muziekgamma, maar ook cd's uit het betere genre zijn hier te koop of te beluisteren. Thema avonden rond bijvoorbeeld Marokko, Ierland en Schotland staan hier op het 'nog uit te werken' blad. Humor door stand up comedy te brengen, misschien wat kleinschalig theater en zeker enkele dingen rond poëzie moeten kunnen. Er is plaats om exposities in te richten, ergens plakken we een informatie stand over het groene noorden van Spanje voor de reiziger die eens iets anders wenst dan alleen maar strand en een klassiek hotel. We voorzien een ruime plek waar andere, gelijkgezinde organisaties en bewegingen (Reiswijzer, Muziekpublique, Boink...) hun materiaal kwijt kunnen enz enz .....Kortom, een pak onderwerpen ga je hier tegenkomen. Kleurenwies, schaken, de betere krant of tijdschrift lezen, het kan hier allemaal".

Vanavond (vrijdag 26/12) om 20 uur is de opening. Bij het binnenkomen krijg je een aantal bonnetjes waarmee je gratis ('geen Stevaert idee dit keer', aldus Jan) wat kan drinken, er zijn wat lekkere hapjes en veel muziek.

De openingsuren van de kroeg
Woensdag, donderdag open vanaf 19.00 u tot 01.00 u
Vrijdag van 19.00 tot 03.00 u
Zaterdag van 16.00 u tot 03.00 u
Zondag van 16.00 u tot 01.00 u

Reeds geplande optredens
Blunt

zaterdag 17 januari 2004 Dit optreden van Blunt gaat door per uitzondering in de zaal van jeugdhuis Tuitvlught op het fort 3. Een organisatie van een aantal muziek-liefhebbers, meer info in de kroeg of bij Geert Van Rykelen (0495/25.24.39). Onder voorbehoud is de kroeg die dag wel gesloten!
Marielle Woltring
zaterdag 24 januari 2004 Singer song 'writster' Marielle Woltring uit Nederland. http://www.mariellewoltring.nl

Bovendien staan op de concertlijst een aantal namen waar nog een datum op geplakt moet worden: Kandoris, Ed Kooyman, Hoonest, Cluricauns akoestisch, Dobro Jean, Samba (blues uit Senegal), Kneedeep, Grand Theft, Andrew Lyons en Marieke Smegen (uit Schotland), Vesta, Les poules hupees, le petit bleu en nog veel meer.
Tijdens het Pinksterweekend (29 en 30 mei) is er uiteraard weer het BoinK festival.

Mailbrief
Je kan jezelf inschrijven om regelmatig op de hoogte te blijven van de optredens en andere activiteiten die in de kroeg doorgaan, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lid worden
Espiral is een vzw en daar horen leden in te zitten. Deze mensen genieten kortingen op de optredens en krijgen voorrang bij reservatie. Twee mogelijkheden, namelijk lid voor 1 jaar à 10 euro per jaar of levenslang lid à eenmalig 30 euro.

Espiral vzw, Frans Beirenslaan 69 2150 BorsbeekDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 03/295.85.60
http://www.espiral.be