Jong folkie België massaal op de folkbal-dansvloer

Jong folkie België is in de ban van het folkbal. Afgelopen dinsdag kwamen zo'n 500 dansers af op het Boombal in De Centrale in Gent. De muziek werd gespeeld door de populaire band AEDO. Vrijdagavond tijdens de Queimada in Brussel ging het opnieuw loos bij muziek van de beloftevolle groep Embrun en de verrassende Franse band VAG. Bovendien was het vrijdag- en zaterdagavond raak bij de viering van het eenjarig bestaan van folkpodium De Heksenketel in Antwerpen waar zelfs gisterochtend bij Twalseree vanaf 11 uur ge-folkdanst werd.
In het tv-programma Vlaanderen Vakantieland waren opnamen gemaakt van Boombal op Voyage in Muziekcentrum 't Folk in Dranouter. Daar waren ook opvallend veel ouderen aanwezig. Overigens was het aardige van deze tv-reportage dat ook even aangelegd werd bij De Barbier, een van de karakteristieke kroegen in de Westhoek waar het zelfs tijdens het grote Dranouter-festival nog rustig toeven is.
DJ.Jak was vrijdag in Brussel bij de Queimada in Brussel en schreef erover op zijn site, waarop hij ook een fiks aantal foto's zette. Hier enkele citaatjes:

…Dat men op een bal een bourrée of een jig kan dansen, daar kijkt niemand meer van op. Maar vaststellen dat er in België mensen zijn die een Gavotte of een Laridée en 8 temps kunnen dansen, dat is toch al heel wat minder evident….

… Dat Embrun een uitstekende balgroep is dat wisten we al langer (nieuwtje: ze werden geboekt door Deerlycke Folk). Maar de verassing van de avond was toch wel de Franse VAG. Deze vierkoppige formatie haalt bij momenten het niveau van BALBROZIJN, en dat wil wat zeggen….

En over het Boombal:
…Op de editie van dinsdag jongstleden waren er een kleine 500 bezoekers. Zo'n 100 daarvan hadden nog nooit daarvoor gevolksdanst, en leerden de basispassen in de voorafgaande workshop…

De Witte Raaf publiceert 5000 Belgische 'kunst-adressen'

De eerste Kunstgids Vlaanderen/Brussel/Wallonië met tal van adressen is uit en nog mooier, de gegevens zijn ook te vinden op de vernieuwde site van de uitgever De Witte Raaf. De gids bevat 5000 adressen van kunstenaars, musea, galeries, veilinghuizen, critici en andere groepen in de kunstwereld. Op de site www.dewitteraaf.be wordt de adressenlijst geregeld aangevuld en zo nodig gewijzigd. Bezoekers kunnen op die site ook ontbrekende personen of initiatieven aanmelden.