Cat Stevens na 25 jaar weer op het podium

Cat Stevens heeft na 25 jaar weer eens een concert gegeven. In de Londense Royal Albert Hall trad hij op ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Islamitische scholen die hij destijds stichtte. Stevens, zanger van melodieuze songs als "Morning has broken", stopte eind jaren '70 met zijn carrière nadat hij zich had bekeerd tot de islam. Cat Stevens gaat nu door het leven als Yusuf Islam. Hij heeft een nieuwe versie opgenomen van "Peace Train" uit 1971 voor een liefdadigheidsalbum.

Bluegrassfestival Voorthuizen gekroond als 's werelds beste

Het Bluegrass festival in Voorthuizen is tijdens een internationaal festival in het Amerikaanse Louisville uitgeroepen tot het beste bluegrassevenement van het jaar. Het evenement in Voorthuizen kwam als beste uit de bus van zeshonderd bluegrassfestivals in de wereld. De prijs wordt uitgereikt door het Amerikaanse IBMA, de International Bluegrass Music Association, een organisatie die bluegrassmuziek promoot en deze muziekbranche verder wil professionaliseren.

De vorige editie van het Voorthuizense festival, dat jaarlijks in mei plaatsvindt, trok gemiddeld 1500 bezoekers per dag. Het Voorthuizense festival bestaat inmiddels zes jaar en beleeft op 20, 21 en 22 mei 2004 zijn zevende editie. Behalve het festival in Voorthuizen waren het evenement Wintergrass in Tacoma en het Grey Fox Bluegrass Festival in Ancramdale in de staat New York genomineerd voor de titel 'event of the year'. Nooit eerder werd een Europees evenement werd genomineerd voor deze -in de bluegrasswereld- vooraanstaande prijs.