Eerder konden we reeds berichten over een cursusweekeinde in De Centrale in Gent met cursussen balafoon, kanoen en Ottomaanse & klassieke Turkse muziek (zie hier onder bij). Daar is nu een cursus Oosterse viool bijgekomen. Dit weekeinde geeft de Turkse violist Nedim Nalbantoglu twee keer een introductieworkshop Oosterse viool.
Nalbantoglu groeit op in Kirklareli, op een boogscheut van de Bulgaarse grens, waarna hij gaat studeren aan het conservatorium van Istanbul. Tijdens zijn studententijd speelt hij zowel in restaurants en jazzclubs als voor de Opera van istanbul. Hij verhuist naar parijs waar hij o.a. klassieke muziek studeert. Nedim trad reeds verschillende malen op in De Centrale (o.a. met Ivo Papasov en met de Balkan Messengers).

DE WORKSHOPS PRAKTISCH
BALAFOON - zaterdag 7 juni - van 14u tot 18u
OTTOMAANSE & KLASSIEK TURKSE MUZIEK - zaterdag 7 juni - van 14u tot 18u - zondag 8 juni - van 14u tot 18u
KANOEN - zondag 8 juni - van 14u tot 18u
OOSTERSE VIOOL - zondag 8 juni - van 14u tot 18u - maandag 9 juni - van 14u tot 18u

Alle workshops zijn in De Centrale - Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
De workshops kosten € 6,50 per dag (of € 12,50 voor 2 dagen) Inschrijven kan op voorhand BIJ MARIEKE DE COSTER tel 09/265 98 28 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of de dag zelf