Folk Experience Dranouter: multimediaal folkmuseum

In het Vlaamse Dranouter is in het weekeinde van Hemelvaart (1, 2, 3 en 4 mei) het openingsweekeinde van het muziekmuseum Folk Experience Dranouter. Het multimediale museum is gevestigd op de eerste verdieping van Muziekcentrum 't Folk in Dranouter. De Vlaamse volksmuziek wordt er uit de doeken gedaan aan de hand van de verschillende soorten instrumenten, liedboeken, computerzuilen, film- en geluidsprojecties. De makers van 'In Flanders Fields' in Ieper hebben opnieuw hun kunde bewezen in Dranouter. In dit interactief, multimediaal museum worden folk en de geschiedenis van volksmuziek in Vlaanderen belicht als nooit tevoren.

Vanaf 5 mei is het museum voor iedereen toegankelijk. Het is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, gesloten op dinsdag (behalve voor groepsreservaties). Zie voor toegangskaarten, rondleidingen en groeps- en gezinskortingen de site http://www.folkdranouter.be of informeer via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Muziekcentrum Dranouter, Dikkebusstraat 234 8950 Dranouter, Tel. 057/44 69 33 - Fax. 057/44 62

M o d e r n
De Folk Experience Dranouter is een modern muziekmuseum. Multimediaal en meeslepend, met voor elk wat wils. Voor muziekkenners en muziekliefhebbers, voor cultuurtoeristen en lokale bewoners, voor jong en oud, met speciale aandacht voor kinderen en hun onstuitbare experimenteerdrang. En een museumshop.

H i s t o r i e en f o l k van n u
Het verhaal van de Vlaamse volksmuziek, zo dikwijls beïnvloed door andere culturen, leest als een spannende geschiedenisroman. Maar het is ook een levende traditie die blijft verrassen en evolueren. Dus maken zowel volksmuziek van toen als folk van nu tastbaar, hoorbaar, zichtbaar deel uit van de Folk Experience. Net zoals, naast de pure muzikaliteit van ritme en melodie, ook het belangrijke aspect van de taal uitgebreid aan bod komt. Het hele parcours van de Folk Experience maakt duidelijk dat traditionele muziek niet enkel wortels heeft in het verleden maar dat het nog altijd een zeer actueel gegeven is: van folkrock naar folk met beats.

H i t s voo r K i d s
In een speciaal ontworpen ruimte kunnen kinderen door zelf te experimenteren de liefde voor (volks)muziek te pakken krijgen. Spelen op een harp, dansen op een muziektapijt, of zelf een hit inzingen op onze karaoke-box. Daarnaast is het volledige parcours zo opgebouwd dat ook kinderen er boeiende informatie kunnen uithalen, en overal leuke muziekjes kunnen beluisteren.