Ruim 7500 deelnemrs RTL-talentenjacht Idols

Ruim 7500 popsterren in de dop hopen via het nieuwe RTL4- televisieprogramma Idols een gooi te kunnen doen naar het echte sterrendom. In achttien afleveringen is te zien hoe er van de 7626 deelnemers via audities twee overblijven. Zij mogen in de finale uitmaken wie een platencontract en een manager krijgt.

MTV-veejay Tooske Breugem presenteert Idols. In de eerste vier afleveringen van de serie, die op 1 november voor het eerst te zien is, wordt volgens RTL verslag gedaan van de vijf auditierondes waarin de jury de ruim 7500 deelnemers terugbrengt tot honderd. Voorzitter van de jury is talentscout Henkjan Smits. Hij krijgt hulp van ex-Earth & Firezangeres en Conamusdirecteur Jerney Kaagman, producer Eric van Tijn en Edwin Jansen, manager van onder meer Van Dik Hout, Kane en Within Temptation.

In de laatste tien aflevingen strijden tien overgebleven kandidaten voor een plaats in de finale op 1 maart. Kijkers kunnen dan hun stem uitbrengen. De finalisten van de Engelse versie van Idols, Will Young en Gareth Gates, hebben ieder al twee nummer één hits gescoord.