Workshops zingen in "Barbershop Harmony Style"

Voor ervaren (koor-) zangeressen organiseert regionaal barbershopkoor the Singing Pearls uit Oisterwijk een cursus barbershop zingen. Barbershoppers zingen oude, van oorsprong Amerikaanse, populaire muziek. Goed in het gehoor liggende composities, gezongen door vier stemmen.
De verdeling over de stemmen is als volgt. De lead zingt de melodie. De andere stemmen zingen harmonisch op elke melodienoot hun bijpassende stem: de tenor als hoge bovenstem, de bass onder de melodielijn en de baritone zingt meestal iets onder en soms iets boven de lead . De vier stemmen zingen harmonische akkoorden op elke melodienoot. Er kunnen af en toe een paar noten in solo of in duet gezongen worden, maar meestal zingt elke partij in elk akkoord mee. Bij zo'n akkoord wordt er naar gestreefd een rijke klank vol boventonen te produceren. Barbershop kan dus nooit eentonig worden: elk akkoord is zeer klankrijk.

The Singing Pearls hebben hun thuisbasis in Oisterwijk. De 32 leden komen niet enkel uit Oisterwijk maar ook uit omliggende plaatsen als Moergestel, Haaren, Berkel-Enschot, Middelbeers, 's-Hertogenbosch en Eindhoven. The Singing Pearls willen groeien in kwaliteit en kwantiteit zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen.

Naast de wekelijkse repetities op de donderdagavond in Cultuurcentrum Tiliander aan de Spoorlaan 82 in Oisterwijk, houden ze eens per maand partij-repetities om de stemmen in te studeren. Ze treden graag op en eens in de twee jaar doen ze mee aan de conventie, een landelijke wedstrijd voor barbershopkoren.

Workshops
De serie workshops vindt plaats op zes donderdagavonden. De start is op 3 juni om 18.30 uur tot 20.30 uur in de Tiliander aan de Spoorlaan 82 in Oisterwijk.
Het programma:
- introductie op barbershopzingen
- adem-zang-techniek
- werken aan tags en het instuderen van twee songs
- bijwonen van coaching van TOP-COACH Rob van der Meule
- presentatie van het projectkoor voor het grote koor en genodigden

Kosten: 25 euro inclusief partituren en oefen c.d. Aanmelden tot en met 31 mei bij Anneke Dam (013-5210175 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Annemiek Ammann (013-5219340 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Web-site: