De Stichting Volksmuziek Nederland (SVN) pakt in de komende herfstvakantie (19 t/m 25 oktober 2008) extra groot uit met de Herfstweek XXL in YMCA De Glind. De organisatie is in handen van Mariëtte Smit en Renske Duijm. Laatstgenoemde stuurde ons onderstaande aankondiging.

herfstweek xxl

Tien docenten!
Breed aanbod voor verschillende niveaus.
Uitgebreid middagprogramma met diepgang.
Muziek, muziek, muziek...
Leuke bands, sessies tot diep in de nacht...etc.

Er zijn maar liefst vijf samenspelgroepen en vijf instrumentgerichte workshops.
Dus er zit vast wat voor je bij!

Er komt een jongerengroep met Nils Koster. Iedereen die zich opgeeft zit een week lang in een band en aan het eind van de week wordt er een cd opgenomen!

Voor de balfolksamenspelgroep komt de populaire Eric Thézé uit Frankrijk lesgeven. Er wordt hier diep op akkoordschema's, improvisatie en ritmische aspecten van de diverse balfolkdansen ingegaan.

Jos Koning gaat dit jaar een samenspelgroep doen voor mensen die hun instrument al tot in de puntjes beheersen. Voor deze muzikanten wordt dit een uitdagende workshop waarin ze zelf een melodie/lied kunnen inbrengen.

De samenspelgroep Zuid/Oost-Europa wordt gegeven door de muzikale duizendpoot, Monique Lansdorp. Als je van deze muziek en van samenspelen houdt, ben je hier op je plaats.

De specialist in swingende ierse muziek, Gilles Rullmann leidt dit jaar een samenspelgroep met muziek uit West-Europa. Een gegarandeerd swingende week!

Gerwil Kusters gaat met blazers aan de slag. De nadruk ligt op de voeding van een goed geluid: de Lucht oftewel de Adem ofwel Wind. Dit belooft een winderige workshop te worden met mooie melodieën uit allerlei windstreken.

De vioolgroep wordt door Renske Velthuis gedaan. Het motto van deze workshop is "Rare Streken uit... Rare Streken"! Violisten, cellisten én bassisten zijn welkom.

Hedwig Sloots neemt de zanggroep voor haar rekening. Er wordt deze week gewerkt aan balkanrepertoire: van eenvoudige dorpsliedjes tot meerstemmige koorbewerkingen van volksliederen. Techniek komt aan bod, maar enthousiasme en zangplezier staan voorop.

Janos Koolen gaat met snaarinstrumenten aan de slag. Hoe kies je de juiste akkoorden, wat zijn leuke begeleidingsmogelijkheden en hoe laat je een melodie mooi klinken? Je leert het deze week.

De balgen worden aangestuurd door niemand minder dan Mark Söhngen. Aan de hand van veelzijdige trekharmonica- en accordeonrepertoire uit de hele wereld wordt er gewerkt aan techniek, meerstemmigheid, improvisatie, begeleiding van zang of instrumenten
 
Kijk op www.herfstweek-svn.nl voor het programma en alles wat je maar wilt weten!
 
De inschrijving is geopend, dus wees er snel bij.