Drijfhout - Op Het Vlielandse Strand - eigen beheer

Ger Lamerus en Nils Koster leerden elkaar kennen op Vlieland, er ontstond een vriendschap en sinds 2004 vormen zij samen Drijfhout. In juni werd de cd Op Het Vlielandse Strand gepresenteerd.

drijfhout - op het vlielandse strand

Drijfhout bestaat al langer en bracht eind jaren negentig al twee cd's uit. Met Nils Koster wordt er in het najaar van 2004 weer nieuw leven ingeblazen met als resultaat een derde cd. Behalve Koster (zang, viool, gitaar, trekzak, mondharmonica, bodhrán en didgeridoo) en Lamerus (zang, gitaar, trekzak en tin whistle) spelen ook nog twee gastmuzikanten mee. Rienk Hacquebord doet piano en toetsen, Roald Hacquebord bespeelt wijnglazen.

Drijfhout speelt folk, shanty's en sea-folk uit Nederland, Ierland, Engeland en Amerika. Ger Lamerus is verantwoordelijk voor iets meer dan de helft van de teksten en de muziek, maar er staan ook verschillende traditionals op Op Het Vlielandse Strand. Zo is er bijvoorbeeld My Love's in Germany en het zeer bekende Raglan Road. De eigen nummers zijn in het Nederlands. De thematiek speelt zich voornamelijk af rond de zee. Het water, het strand, de visserij en toebehoren, dit alles wordt bezongen door de muzikanten. Wie in de zomer Vlieland bezoekt maakt ook een gerede kans om de heren ergens op het eiland tegen het lijf te lopen.