In Julia's Mind-Scene - In Julia's Mind-Scene - Bonte Koe Records BKR 004

Op 6 mei werd het Utrechtse label Bonte Koe Records gepresenteerd met de eerste vijf releases. Een daarvan is In Julia's Mind-Scene. Het gelijknamige album van deze groep is alleen op vinyl uitgebracht (zo'n zwarte plaat dus).

In Julia's Mind-Scene bestaat uit Mark Versteegen (akoestische gitaar, zang), Niels van Heumen (trompet, flugelhorn), Martijn Buser (drum, percussie, zang), Gijs van der Heijden (piano, electrische gitaar) en Pitrik Koerts (basgitaar). Verder doen mee: Stefanie Achatz (viool) en Ronnie 'Mr Malt' Schenk (trompet). De productie van de plaat komt van Mathijn den Duijf.

Het debuutalbum van deze groep duurt een klein half uur en er staan 7 nummers op. De plaat klinkt hier en daar wat folky, met duidelijk hoorbare invloeden uit de jaren zeventig. Hij is over het algemeen rustig te noemen, met een enkel up-tempo nummer. Sfeer lijkt belangrijk te zijn voor de band. Als vergelijkingsmateriaal worden namen genoemd als Badly Drawn Boy, Nick Drake, Bonnie 'Prince' Billy en Jethro Tull, een behoorlijk gemêleerd gezelschap. Muzikaal gezien is het te omschrijven als een cocktail van stijlen, van folkrock tot pop, waarbij dan af en toe ook nog een jazzy tintje te horen is.

Zie ook: www.injuliasmindscene.nl en www.bontekoerecords.nl.