Eind oktober komt hij uit: het vierde album van The Lasses, Undone. Dit album wordt op 27 oktober gepresenteerd met een bijzonder concert in Paradiso-Noord. Maar voor het zover is proberen Sophie en Margot het benodigde geld voor de albumrelease bij elkaar te krijgen door een crowdfundingsactie op Voordekunst, er kan nog een bijdrage geleverd worden tot 4 oktober 2019.

Voor hun nieuwste album zijn Sophie en Margot van The Lasses in zee gegaan met multi-instrumentalist en producer Janos Koolen. Het kenmerkende tweestemmige geluid van The Lasses is door Janos op de plaat gezet door de microfoons op een bijzondere manier op te stellen. Het meeste geluid is opgenomen door één microfoon in het midden van de ruimte, zodat Sophie en Margot zo konden zingen als ze het liefste doen: alsof ze live spelen, elkaar aankijkend, waardoor praktisch elke noot en elke ademhaling gelijk is. Met drie a cappella gezongen nummers staat de zang centraal op deze plaat, maar ook de instrumentatie is met zorg gekozen. De eerste twee singles zijn al te horen op Spotify: The Tide, een nummer van Jack Durtnall, met Morris Kliphuis op hoorn; en Hunter Moon, een nummer van Margot zelf, met een pianopartij van Janos Koolen.

Om het album professioneel uit te brengen zijn The Lasses een crowdfunding gestart op www.voordekunst.nl. Met de giften zal ook de albumpresentatie op 27 oktober in Paradiso aangekleed worden. Stap voor stap werken The Lasses hiermee aan het verwezenlijken van hun droom: altijd blijven zingen! In ruil voor een donatie kun je bijvoorbeeld alvast het album bestellen, een huiskamerconcert aanvragen of een workshop “tweede stem zingen op gevoel” – zo doen The Lasses het zelf ook. De campagne loopt nog tot 4 oktober.

Crowdfunding link: www.tinyurl.com/lassesundone

Vóór het concert in Paradiso spelen The Lasses nog in Zaandam en Zevenaar. Alle tourdata zijn te vinden op de website: www.thelasses.nl

The Lasses
The Lasses


Tourinformatie 2019:
Zaandam – 4 oktober 20.15 – http://rootsaandezaan.nl/
Zevenaar – 5 oktober 20.30 – http://www.delantaern.nl/
Amsterdam – 27 oktober 16.00 – http://www.paradiso.nl/
Enschede – 29 november 20.30 – http://www.folkclubtwente.nl/
Wilhelminaoord – 30 november 20.00 – https://www.koloniekerkje.nl/
Zaamslag – 14 december 20.00 – http://www.podiumvanzaamslag.nl/
Sevenum – 15 december 16.00 – https://sundayfolk.nl/