Begin 2020 start JW Roy zijn nieuwe tour Hier Is Het Goed. Hij speelt samen met zijn vrienden Ruud van den Boogaard en Gabriël Peters (de bezetting van destijds) nummers van de albums Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man die 15 en 10 jaar geleden uitkwamen. Over bijzondere plaatsen, op bijzondere plekken zoals kerken, kapellen, een herberg en knusse theaters. Beide albums komen rondom de optredens voor het eerst uit als dubbel-LP.

De songschrijver JW Roy is altijd bezig, hij zingt in het Engels, in het Nederlands of in het Brabants. Hij speelt solo, of met band. Maar altijd vanuit het hart en de nummers die op dat moment goed voor hem voelen. In augustus 2019 stuurde JW ’s morgens om half 8 een sms-bericht naar zijn boekingskantoor en manager:
Ik lag vannacht wakker en luisterde Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man. Prachtig.
Bedacht me dat ik het zo leuk zou vinden om die liedjes weer te gaan spelen samen met Ruud en Gabriël. En zullen we beide albums op vinyl uitbrengen?
Geen idee of de mensen dat leuk vinden..."
 
Zij dachten gelijk: “Natuurlijk! Als JW de mensen weet te raken dan is het wel in zijn moerstaal.
 
Beide albums zijn geïnspireerd op bijzondere plekken voor JW. Jeugdvriend Ruud van den Boogaard woonde op Laagstraat nummer 443 (en volgens welingelichte bronnen is dat nog steeds zo) en het album Ach, Zalig Man verhaalt over de zogenaamde Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen waaronder JW’s geboortedorp. Laagstraat 443 was overigens ook het eerste album (15 jaar geleden) waarop de zanger in het Brabants zong.
Het Parool schreef daar destijds over:
De man heeft nog nooit zo goed geklonken. Americana in het Brabants, dat dat kán weet je zodra Roy na een eerste gezingzegde couplet dat tweestemmige refrein inzet. Muzikaal zijn zijn liedjes nog van eenzelfde ruwhouten schoonheid, en Roy's poëtisch directe Nederlands geeft je nou niet eens het akelige gevoel dat je naar kleinkunst zit te luisteren. Jan Willem vertelt je gewoon van zijn oude dorp, zijn gerafelde hart en zijn zuidelijke ziel. Gewoon betoverend mooi.

JW Roy, Hier Is Het Goed, tourdata 2020:
9-2: Eersel - Muzenval (nog enkele kaarten beschikbaar)
14-2: Borger - Vanslag
16-2: Tiengemeten - Herberg Tiengemeten
6-3: Best - Tejaterke
7-3: Dedemsvaart - Gashouder
14-3 Zaandam - Kerkje
15-3 Breda - Mezz
28-3: Goirle - Jan van Besouw Kapel
7-4: Den Bosch - Verkadefabriek (Blue Room Clubconcert)
9-4: Abcoude - Onder de Hanebalke
18-4: Groede - Kerk
19-4: Uden – Kruisherenkapel  (Kaarten via De Pul)
25-4: Rotterdam - Walhalla
26-4: Eindhoven - Rozenknop
 
Links
Officiële website: jwroy.nl
Facebook: facebook.com/jwroymusic/
Instagram: instagram.com/jw_roy/
 
Het dubbelalbum (2LP) Laagstraat 443 & Ach, Zalig Man is te koop via de webshop van Royal Family Records
Laagstraat 443 op Spotify: https://spoti.fi/2KYguGv
Ach, Zalig Man op Spotify: https://spoti.fi/2ZdDoi3