Vandaag is Nieuw raam verschenen, de tweede single van het nieuwe album De Liefde is de Eerste Wet van de Zeeuwse zanger broeder Dieleman, dat op op 29 mei uitkomt. Eerder verscheen al Jakobsladder.

Zeeuwse zanger broeder Dieleman brengt vandaag de tweede single van zijn aankomende album De Liefde is de Eerste Wet uit. Het nummer heet Nieuw raam en is gemaakt in samenwerking met Peter Slager (Bløf), die de muziek voor zijn rekening nam en gitaar speelde. Bij het nummer verschijnt ook een video, waarin net als in voorgaande single Jakobsladder de knipkunst een grote rol speelt.
Nieuw raam is nu overal te beluisteren, het album De Liefde is de Eerste Wet is te pre-orderen in de webshop van Snowstar Records.

Het album De Liefde is de Eerste Wet volgt vorig album Komma van broeder Dieleman op, die zeer goed ontvangen werd en onder andere met vijf sterren werd bekroond door de Volkskrant. Tussen beide albums bracht broeder Dieleman nog de Dit Is De Bedoeling EP uit, gemaakt samen met Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Frans Grapperhaus. Deze EP release werd opgevolgd met een uitgebreide tour van maar liefst 30 shows door België en Nederland. Eerder dit jaar speelde broeder Dieleman nog een succesvolle solo theatertour door Nederland.
De albumtitel De Liefde is de Eerste Wet is een tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten, die nu nog steeds vele kamers sieren in Zeeland. Echter is dit pas het begin van alle verhalen die het album met zich meebrengt. Alle 13 nummers zijn prachtige verhalen, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band.
 
Zo is ook nieuwe single Nieuw raam een van die verhalen. Waar in de video bij het nummer de psaligrafie of knipkunst wederom een grote rol speelt, net als rondom het gehele album. Het is een ambacht die broeder Dieleman in navolging van Jan de Prentenknipper heeft opgepikt om als tourend muzikant in deze tijden toch de schoorsteen te doen branden. Het Nieuwe raam komt eerst op papier tot leven, uitgetekend en geknipt waarna langzaam het uitzicht groter en groter wordt in een subtiel spel van weerspiegeling en schittering van licht. Alles gefilmd in de vensterbank door broeder Dieleman en de bandleden zelf, geheel volgens de huidige restricties: binnenshuis en op afstand van anderen.
 
Nieuw raam is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order het album in de webshop van Snowstar Records. Bekijk de video bij het nummer hier: https://www.youtube.com/watch?v=RhqbcweLqPE.

En Jakobsladder is hier terug te kijken.