Flairck is helemaal terug! Ondanks de problemen die de coronacrisis met zich mee brengt, zal het nieuwe album Back Alive! uitkomen op 9 oktober. De groep met componisten Pablo Ortiz en Joris Vanvinckenroye in de gelederen heeft een bezettingswisseling ondergaan en houdt een crowdfundingsactie om de plaat te financieren. Het album wordt ook live gepresenteerd, maar i.v.m verscherpte coronamaatregelen zijn de uitverkochte GUO-concerten geannuleerd.

Back Alive! wordt een album met gloednieuwe muziek en frisse arrangementen van de meest toonaangevende werken uit de lange Flairck- geschiedenis. Een jonge generatie vooral Belgische muzikanten nam in 2017 de fakkel over van de succesvolle Nederlandse groep. Nu verkennen ze nieuwe paden en blazen ze Flairck nieuw leven in. Verwacht je aan een brok energie met een hedendaagse toets én verfrissende kijk op een indrukwekkend muzikaal verleden!
Lees hier een interview van Pablo Ortiz en Joris Vanvinckenroye met New Folk Sounds.

Voor de releasetournee wordt er in Nederland samen gewerkt met GUO-concerten. De première is op zondag 11 oktober in Oisterwijk, met twee in principe uitverkochte concerten. De GUO-organisatie meldt:

Afhankelijk van het aantal opdagende bezoekers uit eenzelfde huishouden (die niet op anderhalve meter afstand van elkaar hoeven te zitten), verkoopt GUO ter plekke de laatste tickets. Liefhebbers die op de wachtlijst willen, kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef aan voor welk aanvangsuur (13.30u of 16.00u), voor hoeveel personen en of ze wel/niet uit eenzelfde huishouden zijn. Dan mailt GUO u uw volgnummer en overige info.

nvdr: Deze concerten zijn geannuleerd i.v.m. verscherpte coronamaatregelen

Voor meer info over Flairck en overige artiesten uit GUO-concertserie 2020/2021 zie www.groetenuitoisterwijk.nl.

De première in België is op 6 november in OC d'Iefte (Deerlijk).

Flairck anno 2020
Flairck anno 2020

Muzikanten:
Pablo Ortiz - gitaren, compositie
Joris Vanvinckenroye - contrabas, compositie
Jeroen Goossens - fluiten, hobo, fagot
Anouk Sanczuk - viool
Zhazira Ukeyeva - viool
 
Agenda2020/2021:
11 oktober: Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord (Oisterwijk) GEANNULEERD
24 oktober: Cacaofabriek (Helmond, NL)
6 november: OC d'Iefte (Deerlijk, BE)
20 december: Pasveerzaal/FluXus (Zaandam, NL)
9 januari: Poppodium de Peppel (Zeist, NL)
20 maart: Kultuurschuur (Wetteren, BE)
27 maart: CC Merksem (Merksem, BE)
1 mei: Podium Kloosterhof (Hoogerheide, NL)

Op dit moment is Flairck nog bezig met een crowdfundingsactie, tot woensdag 30 september kun je nog meedoen via: https://www.gofundme.com/f/flairck-back-alive-album.

Website Flairck: https://www.flairck.com/