In 2015 toerden broeder Dieleman en Bonnie "Prince" Billy samen door Nederland. Uit deze samenwerking kwam uiteindelijk ook een 7 inch single voort waarop ze elkaars werk coverden, beiden in hun eigen taal. Zes jaar later, op 21 mei 2021, verschijnt een vervolg op deze eerste single, die wordt uitgebracht op Snowstar Records. De 7 inch single heet Love is the first law / There are worms in your circle, en is nu te pre-orderen in de Snowstar Records webshop.

Tijdens de lockdown stuurden Bonnie “Prince” Billy (alias van Will Oldham) en broeder Dieleman elkaar een titel voor een nummer waar ze toen aan begonnen te werken. Bonnie “Prince Billy” schreef Love is the first law (naar een tekst van Jan Huissoon, een 19e eeuwse volkskunstenaar die je al kent uit het werk van broeder Dieleman) en broeder Dieleman schreef There are worms in your circle, there are wolves.
 
De 7 inch single is opgenomen in Louisville, Los Angeles, Chicago, Utrecht en Melbourne en bevat een verscheidenheid aan internationale muzikanten. Van Jim White (Dirty Three) tot Peter Slager (Bløf).
Love is the first law is gearrangeerd door Emmett Kelley, die al lang met Oldham samenwerkt. Het nummer begint aarzelend, maar legt al snel de onrust bloot die ons gegrepen houdt in deze tijd.
Broeder Dieleman kent het oeuvre van Bonnie “Prince” Billy maar al te goed en de woorden van There are wolves zijn Oldham dan ook op het lijf geschreven. De banjo van broeder Dieleman lijkt zichzelf bijna te vergalopperen, maar alles valt toch samen en laat zien wat een fantastische zanger Oldham is.
 
Broeder Dieleman verwierf tijdens de lockdown de vaardigheid om papieren knipkunst te maken. Zo maakte hij het artwork waarop we Jan de Prentenknipper, een marskramer, een leurder, zien, onderweg met zijn koopwaar zoals muzikanten dat op dit moment niet kunnen.
 
Love is the first law / There are worms in your circle is nu te pre-orderen in de Snowstar Records webshop.