Op 26 maart verschijnt The Right Tools, een nieuwe ep van singer-songwriter Elly Kellner. De release zal digitaal beschikbaar zijn op Spotify en Bandcamp en gaat niet bepaald over hamers en boren. Elly dacht meer aan een mentale gereedschapskist. Hoe meer tools we hebben, hoe meer opties en manieren om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor ons stelt. Niet elke tool zal in elke situatie effectief zijn. En we hebben niet allemaal dezelfde tools tot de beschikking.

De EP bevat totaal vijf nummers waarin wordt gereflecteerd op de manieren waarop we onszelf proberen te begrijpen, te helpen of troosten. Of het nu is via de omhelzing door een ander (Come in the morning), de kwestie van vertrouwen (Won't  Mine Kill Yours), het inzetten van de juiste tool in elke situatie (The Right Tools) of de wetenschap dat thuis altijd een veilige haven moet zijn (Come Home). Virtueel werkte ze voor de opnamen samen met de Kameroense soulartiest Danielle Eog Makedah, de Russische Sasha Shlain op piano en orgel, uit Amerika op drums John Lumpkin II en ook uit de VS Kane Mathis die de Kora bespeelt; een West-Afrikaanse harp met 21 snaren.

elly kellner - the right tools

In de afsluiter Late Bloomer is, naast Elly en Kane, ook de van Fairport Convention en Matthews Southern Comfort bekende Iain Matthews te horen. Samen zingen ze over stilstand en hoe een laatbloeier de vertraging kan omarmen. De EP werd geproduceerd door Elly Kellner met de onmisbare assistentie van BJ Baartmans. Mix & mastering BJ Baartmans in Studio Wild Verband (NL).

Woensdag 31 maart 2021 gaat om 20u de video voor The Right Tools in première via: https://youtu.be/BMCKlRkgoAY

Voor meer info over Elly Kellner kijk op: https://ellykellner.com/.