Vandaag (26 februari 2021) is de release van het nieuwe solo album II van Rowwen-Hèze frontman Jack Poels. Het album is een prachtige en waardige opvolger van zijn solo debuut album Blauwe Vear, waarmee de Limburgse zanger je weer meeneemt in zijn wereld, op de geheel eigen wijze waarop alleen hij dat kan. Op het album zijn naast de drie eerder uitgekomen singles Straks, Hartevrouw en De nacht van ’t greune graas, negen nieuwe nummers te vinden, opgenomen samen met Jan Hendriks (Doe Maar) en BJ Baartmans.
De release wordt gevierd met een speciale livestream op zondag 28 februari.

In maart 2020 bracht Jack Poels zijn eerste solo album Blauwe Vear uit op Snowstar Records, welke zeer positief onthaald werd door de pers. De verse solocarrière van Jack Poels is hem zo goed bevallen, dat nog geen jaar na Blauwe Vear nu zijn tweede album met de eenvoudige maar passende titel II volgt.
 
Door alle COVID-restricties en gecancelde tours is Jack in 2020 meer gaan schrijven en schilderen. “’Blauwe Vear’ schreef ik voor het virus. Deze schreef ik tijdens. 'Blauwe Vear' was de perfecte quarantaine plaat schreef Leon Verdonschot. Alleen, dat wist ik nog niet toen ik hem schreef. Toen was er nog niks aan de hand. Hoe het er straks uit gaat zien weet nu ook niemand. Ik denk beter. Gelouterd door alles wat we nu meemaken. Van het eerste liedje op het album; ‘Hartevrouw’, waarin er hardop gedroomd wordt van het misschien wel nooit meer op vakantie kunnen gaan en daar vrede mee hebben, tot het laatste liedje; ‘Kom megje zing’, over ’n reis die begint. Verzameld in twaalf liedjes op het nieuwe album; ‘II’. ‘II’, als in het tweede solo album, maar ook als symbool van de pauzestand waarin we nu zitten. Totdat er straks weer iemand op play drukt.” Aldus Jack Poels.
 
Op zondag 28 februari 2021 is er een speciale livestream ter viering van het nieuwe album. Rechtstreeks vanuit een bruin café in Venlo een livestream met muziek, verhalen en gedichten van Jack Poels. Samen met BJ Baartmans en Jan Hendriks worden er nummers van het nieuwe album gespeeld, en ook nummers van voorgaand album Blauwe Vear. Tickets kosten slechts € 3,50. Zie voor meer informatie de website van Jack Poels: www.jackpoels.nl.
 
II is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Bestel II in de Snowstar Records webshop.