In april verschijnt het debuutalbum van de Belgische folkgroep MissT. Voor dat gebeurt beginnen ze met enkele singles, de eerste, met de titel Vor í Vaglaskógi is een ode aan een IJslands bos en is afgelopen week verschenen.

Vor í Vaglaskógi is een prachtige ode aan het woud van Vaglaskógi in IJsland. Het vertelt hoe de berken groeien in de lente. Het wordt gezegd dat na een bezoek aan deze magische plaats jouw dromen uitkomen.
De Belgische groep MissT hoorde versies van IJslandse zangers en ze waren onmiddellijk betoverd door de prachtige sfeer van de melodie en de mystieke klanken van de taal. In hun versie legt MissT grote nadruk op het vocale, door hun bijzondere vijfstemmigheid. Producer Nicolas Delépine creëerde de perfecte stemming en begeleiding.
Laat je door de klanken meenemen naar dit bijzondere bos en droom van de lente en een betere, misschien wel magische tijd…

De videoclip bij het nummer kun je hier bekijken.

Over MissT:
5 stemmen, 16 talen, Eindeloos luistergenot…

MissT ontstond in 2016 toen 5 zangers samenkwamen om a capella te zingen. De 4 ‘Misses’ en 1 ‘MissTer’ zingen nummers van over de hele wereld.
Ze vertegenwoordigden Vlaanderen op het Busker Festival in Ferrara (Italië), waarna een nieuw idee ontstond: een project rond Europese streektalen. Ze blijven nog steeds trouw aan hun vocale roots, maar benaderen de nummers op een eigentijdse manier.
In aanloop naar hun debuut album dat uitkomt in april 2021 lanceren ze alvast hun eerste single Vor í Vaglaskógi.

MissT
MissT


In de aanloop naar het nieuwe album volgen nog twee singles, begin februari en ergens in maart, tegelijk met de derde single zal op 23 april het volledige album verschijnen.

MissT hoopt dat vervolgens ook live te kunnen voorstellen aan het publiek, vooralsnog zijn er alleen data bekend in België.

Meer info vind je op: http://misst.be en uiteraard zijn ze ook te vinden op social media.