Nog geen jaar na de release van zijn solo debuut album Blauwe Vear kondigt Rowwen-Hèze frontman Jack Poels vandaag zijn nieuwe album II aan. Na de release van vorige single Straks, welke ook op het nieuwe album zal staan, wordt vandaag ook nieuwe single Hartevrouw uitgebracht. Net als in de voorgaande video voor Straks is in de video van Hartevrouw, gemaakt door Ruud Geuijen, een van de prachtige schilderijen van Jack Poels te zien. Het schilderij is tevens het artwork van de single.

Het nieuwe album II komt uit op vrijdag 26 februari, en is te pre-orderen in de Snowstar Records webshop. Hartevrouw is nu overal online te beluisteren, de video bij het nummer is te bekijken op YouTube.
In maart 2020 bracht Jack Poels zijn eerste solo album Blauwe Vear uit op Snowstar Records, welke zeer positief onthaald werd door de pers. Zo noemde OOR het album “wonderschoon”, en volgens Heaven Magazine waren het “veertig minuten puur luistergenot”.

De verse solocarrière van Jack Poels is hem zo goed bevallen, dat nog geen jaar na Blauwe Vear nu op 26 februari zijn tweede album met de eenvoudige maar passende titel II volgt.
Door alle COVID-restricties en gecancelde tours is Jack in 2020 meer gaan schrijven en schilderen. “Blauwe Vear schreef ik voor het virus. Deze schreef ik tijdens. Toen was er nog niks aan de hand. Hoe het er straks uit gaat zien weet nu ook niemand. Ik denk beter. Gelouterd door alles wat we nu meemaken. Van het eerste liedje op het album; Hartevrouw, waarin er hardop gedroomd wordt van het misschien wel nooit meer op vakantie kunnen gaan en daar vrede mee hebben, tot het laatste liedje; Kom megje zing, over ’n reis die begint. Verzameld in twaalf liedjes op het nieuwe album; II. II, als in het tweede solo album, maar ook als symbool van de pauzestand waarin we nu zitten. Totdat er straks weer iemand op play drukt.” Aldus Jack Poels.
Hartevrouw is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order II in de Snowstar Records webshop. De video van Hartevrouw is hier te bekijken.