In 2019 klonk het nog logisch: Sido Martens (71) stopt met het uitbrengen van muziek. Een jaar later staat de wereld op zijn kop en lijkt niets meer hetzelfde door een ongekend heftige pandemie. Het leven was al nooit maakbaar, dat dringt nu extra door. Vrede leren hebben met minder en omarmen wat er is lijkt de nieuwe realiteit. In de bijna vredige stilte van die eerste weken rees bij Martens het besef dat hij juist nu gehoor moest geven aan de stem in zijn hart: doorgaan met het maken, opnemen en uitbrengen van muziek. Want muziek troost, geeft hoop en kracht, laat reizen in verbeelding en verbindt.

En dus ligt er dan toch een nieuwe cd: Koester. Vijftien verse liedjes met als extraatje een speciale coronabonus van twee liedjes. Opgenomen met behulp van de bijna vaste begeleiders van Martens: Hubert Heeringa op viool en saxofoons, toetsenist Ruben Mulder en Meine Bruinsma op steelgitaar. De thematiek heeft onder meer raakvlakken met Martens’ boek over zijn jeugd, de Weemoeder, dat in juni van dit jaar verscheen.
 
Opvallend is de bijzondere samenwerking met Bart van Poppel die o.a. bekend is als bassist van The Analogues, de band die op authentieke wijze Beatlesrepertoire live vertolkt. Van Poppel deed de productie van Koester.
 
Koester wordt vanwege de bekende reden niet voor publiek gepresenteerd, maar is via de webwinkel (www.sidomartens.nl/winkel/) van Sido Martens eenvoudig te bestellen. Wie er snel bij is ontvangt gratis het speciale, herbruikbare, twee-laags Koester mondkapje waarop het logo van de cd is geprint.
 
Koester wat je lief is
 
Meer informatie: www.sidomartens.nl