Eens waren zij het best bewaarde muzikale geheim van de regio Eindhoven. Elke derde donderdagavond van de maand brachten zij in ’t Rozenknopje muzikanten bij elkaar en speelden hun traditionals. Liedjes uit lang vervlogen tijden, die al van generatie op generatie werden vertolkt als tijdloze verhalen. Later traden zij steeds vaker op als de Mannen met Baarden on stage, op verschillende podia en festivals in de regio, maar ze bleven altijd trouw aan de tafel in de Knop. Nu brengt dit viertal een eerste langspeler genaamd: Blue Mountain Trail. Een eigenzinnige greep uit het Amerikaanse rootsrepertoire!

Mannen met Baarden
Twee generaties muzikanten die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Amerikaanse roots muziek. Ze zingen driestemmig hun favoriete Amerikaanse traditionals en spelen alsof hun leven ervan afhangt. Gewapend met gitaar, mandoline en bas zingen zij vol overgave de allermooiste cowboy liedjes, murder ballads & sad love songs. Mannen met Baarden zijn: Bart van Asten (gitaar & zang), Martijn Kuijten (gitaar & zang), Karel van Bokhoven (mandoline en zang) en Marc Lemmen (bas)

Mannen met Baarden, foto Sem Wijnhoven / DCI Media
Mannen met Baarden, foto Sem Wijnhoven / DCI Media


Blue Mountain Trail
Deze eigenzinnige greep uit het Amerikaanse rootsrepertoire ontstond tijdens twee sessies in een studio in Gemert. De eerste sessie was in januari van 2017. Onder leiding van Ankie Keultjes zongen de Baarden als mannen rond de tafel, hun liedjes. In 2019 volgde een tweede sessie en met hulp van bevriende muzikanten was daar ineens een album.
Deze eerste langspeler van de Baarden bestaat voor het grootste deel uit Amerikaanse traditionals, aangevuld met wat eigen werk (Out to Sea) een song van Ad van Meurs (Moon over the wing), die ook nog slide gitaar speelde op twee van de traditionals, een paar Hank Williams liedjes en Wild Horses. Wel bekend van Mick Jagger en Keith Richards.

Album release
Het album is als special edition uitgebracht op 12 juni tijdens de internationale recordstore day op het country sub-label van Down at the Nightclub records.
Normaal zou er al maanden een release show gepland staan, maar vanwege de huidige coronamaatregelingen is er een kleine release show geweest op 12 juni in Gemert en volgt er nog een op 1 september met speciale gasten in thuisbasis de Rozenknop (Eindhoven, https://www.rozenknopje.nl/). Ook zijn de baarden op 15 juni 2021 te zien en te horen in een speciale Cult-Uur livestream uitzending vanuit Poppodium De Bunker in Gemert (zie: https://www.bunkergemert.nl/).

Label info: www.downatthenightclubrecords.com.