Schijt Aan de Wereld en Stront In De Kop, zo heet de single van Jeroen Kant die uitgebracht is als voorbode van zijn nieuwe album Water, dat in november zal verschijnen. De plaat zal gepresenteerd worden in de Biesbosch, waar hij hem ook opnam op zijn boot.

In april plaatste Jeroen Kant onderstaand bericht met filmpje op zijn facebook pagina. Vele malen werd het gedeeld  en vele reacties waren zijn deel.
 
Het bericht luidde:
"Ik heb voortaan standaard een rol vuilniszakken mee in mijn jas voor als ik ga wandelen. Het is ongelofelijk wat mensen allemaal wegnaaien midden in de natuur. Bij iedere zak chips en elk blikje energydrink voel ik mijn bloed alweer koken. De allerergste zijn die blikjes waar nog niet eens de moeite voor is genomen om ze plát te knijpen of ze in de bósjes te gooien. Nee, zelfs dát is al teveel moeite. Gewoon totale desinteresse: blikje leeg, hand open en de zwaartekracht neemt het wel over.
 
SCHIJT AAN DE WERELD EN STRONT IN DE KOP"
 
Hij schreef er een nummer over wat nu als single uitkomt.
 
Hierbij de videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=m7ReIZ77bNk
 
En de link naar Spotify: https://open.spotify.com/track/7fZcxkSVj87HV23oKpTfb3?si=b7465c59994d4672
 
In november komt zijn nieuwe natuur-album Water uit.
Het album Water schreef hij en nam hij op zijn boot in de Biesbosch.  Het gehele album is geïnspireerd op de natuur om hem heen en staat vol met mooie melodien en songs met licht maatschappijkritische teksten.

Zijn droom om op een boot te wonen heeft hij waargemaakt. Hij zegde de huur van zijn woning in Tilburg op en met zijn gitaar op zijn rug en zijn kat onder zijn arm vertrok hij naar de Biesbosch. Daar begon hij een oude lekkende roestbak stap voor stap om te toveren tot zijn eigen kleine drijvende paleis. Zo houdt hij als muzikant in corona-tijd zijn lasten laag en zijn hoofd boven water, zonder concessies te doen aan zijn creativiteit. Geïnspireerd door zijn nieuwe leven en de ruimte om hem heen, maakte hij zijn nieuwe album Water. Alle liedjes door Jeroen Kant geschreven én opgenomen op zijn boot “Armadillo", ver weg van de stad.
 
Het nieuwe album van Kant laat je verdwalen in de Biesbosch. Je wordt meegenomen en ondergedompeld in zijn wereld, met zijn liefde voor de natuur als grote spil. De sound is broeierig, dromerig en intiem. Onderhuidse gitaarriffs. Verhalende teksten over het leven met de seizoenen. Sfeervolle gelaagde vocalen en geluiden van de natuur. Een ode aan de Biesbosch en aan het vrije leven!
 
Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.
 
Het album zal op 27 november 2021 ten doop gehouden worden met een concert in het Biesbosch Museum. Midden in de Bischbosch dus.
Vorige week was Kant al te horen bij  het radioprogramma Vroege Vogels over dit project.

Website: https://www.jeroenkant.nl/