Op 13 februari 2022 gaat een nooit gekoesterde wens van folkzangeres Margot Merah (bekend van The Lasses) in vervulling. Met een releaseshow in De Roode Bioscoop in Amsterdam presenteert ze dan haar solo-album Take Heart.

Al meer dan 20 jaar tourt folkzangeres Margot Merah de wereld over. De laatste jaren vooral met haar duo The Lasses, waarmee ze onder meer in Paradiso stond en door Amerika en Japan tourde. Ook is ze vaak te vinden bij de folk-sessies in het Iers muziekcafé Mulligans. Maar tijdens de coronapandemie ging dat niet en deed ze vanuit huis enkele soloconcerten. Aangespoord door het enthousiasme van het publiek was daar ineens het idee om een solo album te maken: Een nooit eerder gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.

Margot Merah, foto Anneke ter Schure
Margot Merah, foto Anneke ter Schure

Haar album Take Heart nam ze op samen met de Schotse multi-instrumentalist en producer Alan McLachlan (The Scene, Sjakoo, B-movie Orchestra). In de traditie van de Keltische folkmuziek vertelt Margot met haar muziek verhalen over het leven. Simpel en klein, met een diepere laag die maakt dat mensen er iets van zichzelf in herkennen. Haar melancholische liedjes worden daarom als hoopvol en troostrijk ervaren. Haar warme, ervaren stem ontroert.

Op Take Heart staan elf nummers. De eerste single Standing Still kwam eind oktober uit en werd zeer goed ontvangen. Een melancholisch nummer over de beleving van het hier en nu in een tijd met veel onzekerheden, een gevoel waar iedereen zich in moeilijke tijden,  bijvoorbeeld door een pandemie of door ziekte zich wel wat bij voor kan stellen.

Naast Standing Still staan er nog acht eigen nummers op Take Heart (waaronder Hunter Moon, dat bij Lasses-concerten vaak aangevraagd wordt), één nooit eerder uitgebracht lied van songwriter Timothy Hull en één cover van de bekende Amerikaanse folkmuzikant Gregory Alan Isakov. Op het album zijn naast Margot en Alan McLachlan ook bassist Gerco Aerts (Michael Prins), cellist Eilidh Martin (De Kift) en Allen Hunter (Eels) te horen.

Preorder Take Heart: https://margotmerah.bandcamp.com
Single Standing Still: Spotify
Single Standing Still: Youtube
Roode Bioscoop 13 februari 22, info en tickets: https://www.roodebioscoop.nl/margot-merah-take-heart