Het album Passages van de verdwenen artiest Francis Alban Blake wordt op 1 april gepresenteerd in de PX in Volendam. Dan vindt er ook een ritueel plaats met de aanwezige bezoekers om Francis Alban Blake terug te roepen. Ondertussen zijn alvast enkele singles verschenen van het door Frank Bond voltooide album: On Darkness is de derde track, eerder verschenen al Storm Behind A Window en More Is Not The Answer.

Frank Bond omschrijft On Darkness met veel gevoel voor metafoor als glas-in-lood dat uiteenvalt in een prisma van geluid. "Luister bijvoorbeeld naar het magische, maar ook ontstemde en niet te repareren harmonium uit 1863, dat in combinatie met de mellotron, autoharp en de Dan Bau (Vietnamees snaarinstrument) een onwaarschijnlijk orkestraal geheel vormt." On Darkness draagt volgens Bond – net als de overige nummers op Passages – bij aan het terugbrengen van Francis Alban Blake naar daar waar hij hoort. "Het roept de mystieke sfeer op van Waterland."

Passages wordt op 1 april gepresenteerd in de PX in Volendam, waarbij tevens een ritueel zal plaats vinden om daarmee Francis Alban Blake op te roepen. Iedereen die via de inmiddels met succes afgesloten crowdfundingcampagne heeft ingetekend op een rituelenkistje met attributen en beschrijving, kan dat deze avond meebrengen om gezamenlijk het oproepingsritueel te vertolken en een belangrijke rol te spelen in dit onwerkelijk klinkende tafereel.

Francis Alban Blake
Francis Alban Blake is het pseudoniem van dichter, filosoof en musicus Frans de Blaak, die sinds 2018 wordt vermist. Familie en vrienden zijn er met behulp van zijn dagboeken, gedichten en notitieboekjes achter gekomen dat zijn verdwijning een vrijwillige keuze was. Voordat Francis Alban Blake verdween werkte Frank Bond met hem in de studio aan Passages. Na zijn verdwijning kreeg Bond van de familie toestemming om het album af te maken. Bond beweert dat hij in dat proces een manier heeft ontdekt om de verdwenen De Blaak terug te roepen. Daarvoor heeft hij een ritueel bedacht met salie, thee, wijn en een klein klokkenspel in combinatie met een tekst en een choreografie.

Frank Bond
Frank Bond is singer-songwriter en frontman van de indie-folkband AlascA waarmee hij drie albums heeft gemaakt, met in het verlengde daarvan internationale tours en aandacht op radio en tv. Daarnaast is Bond actief als songwriter, als producer in de studio en als manager van het onafhankelijke platenlabel King Forward Records. Als projectleider voor NH Pop maakt hij zich sinds 2019 hard voor de ontwikkeling van jong poptalent in Noord-Holland.

De muziek van Bond is tekst- en betekenisgedreven. Dat is niet gek, gezien zijn academische achtergrond als literatuurwetenschapper. In 2009 behaalde hij zijn Master's Degree in English Literature aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn scriptie werd gepubliceerd en wordt nog steeds regelmatig geraadpleegd door academici wereldwijd.

De single On Darkness is te beluisteren via de volgende links: https://lnk.to/Ondarkness

Bekijk de video op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=c5zTiAHUbnc.

Eerdere singles:
Storm Behind A Window https://lnk.to/stormbehindawindow
More Is Not The Answer https://lnk.to/moreisnottheanswer