Abe Partridge's 403d Freak Out is de nieuwe single van muzikant, singer-songwriter, beeldend kunstenaar en podcastmaker Abe Partridge uit Mobile, Alabama. Het nummer verschijnt ook op het voor het voorjaar van 2023 geplande album Love In The Dark. "Abe Partridge's 403d Freakout schreef ik in 20 minuten tijd, maar het kostte me twee weken om het op rijm te zetten, en vervolgens zes maanden om het te leren", vertelt Partridge. 

Love In The Dark is de opvolger van het in 2018 verschenen debuutalbum Cotton Fields And Blood For Days. Recent bracht Abe Partridge samen met Ferrill Gibbs onder de naam Alabama Astronaut een podcastserie uit. Binnen enkele dagen behaalde de podcast de top 10 van meest beluisterde documentairepodcasts op iTunes wereldwijd, en in Nederland de top 50.

Voordat Partridge zijn muzikale carrière startte, was hij predikant en diende hij als militair in het Midden-Oosten. Sinds de release van zijn lovend ontvangen debuut Cotton Fields And Blood For Days (2018) is Partridge onvermoeibaar op tour, met passages door Nederland en het Verenigd Koninkrijk in 2018 en 2019. Hij heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met zijn songs en optredens die ontroerend, gepassioneerd en komisch zijn tegelijkertijd. 

Zijn podcastserie Alabama Astronaut met Ferrill Gibbs die in september 2022 met succes gelanceerd werd, gaat over de reis van bijna tweeëneenhalf jaar die Partridge tijdens de recente pandemie heeft gemaakt. Daarin ontdekte hij niet eerder gedocumenteerde muziek die wordt gespeeld in kerken in de Amerikaanse Appalachen waar – bij gebrek aan een beter Nederlands woord – serpent handling wordt gepraktiseerd.

Als beeldend kunstenaar kent Partridge ook steeds meer succes. De privécollecties van vele bekende en minder bekende Amerikanen en van liefhebbers uit andere landen bevatten inmiddels kunstwerken van zijn hand. In januari 2023 opent een expositie van zijn werk in het Alabama Museum Of Contemporary Art in Mobile, Alabama.
abe partridge's 403d freakout
Links
Single Abe Partridge's 403d Freakout op de streaming platforms
Video Abe Partridge's 403d Freakout op YouTube
Podcastserie Alabama Astronaut
Website Abe Partridge