Country Star, het nieuwe album van Dan Tuffy & Song Crew, verschijnt op 2 juni, op Tuffy's eigen label Smoked Recordings. Het is het derde soloalbum van de van oorsprong Australische en al jaren in Nederland woonachtige singer-songwriter. Zijn Song Crew bestaat uit de getalenteerde Madelief van Vlijmen, Stefan Wolfs en Mischa Porte, die een gelaagde, organische en harmonieuze rootssound hebben neergezet, met Tuffy als vindingrijke verhalenverteller in grofkorrelige melodieën. Openingstrack Don't Smoke In Bed is de eerste single van het album. 

Dan Tuffy kent inmiddels zo'n 25 jaar Nederland als thuisbasis. In de jaren negentig speelde hij in de Tasmaanse psychedelische folkrockband Wild Pumpkins at Midnight waarmee hij door Europa toerde. Eenmaal in Nederland gevestigd startte hij begin deze eeuw de bands Big Low en Parne Gadje en richtte hij zijn platenlabel Smoked Recordings op. Meer recent heeft hij met Songs From Dan (2016) en Letters of Gold (2020) twee zeer goed ontvangen soloalbums uitgebracht en zijn uitstekende reputatie als songschrijver en muzikant bestendigd.

Voor zijn derde soloplaat Country Star heeft Tuffy met multi-instrumentalist Madelief van Vlijmen (alias Madlife), gitarist/pedalsteelspeler Stefan Wolfs en drummer/percussionist Mischa Porte een drietal fantastische jonge muzikanten gerekruteerd. Van Vlijmen – met wie Tuffy de afgelopen jaren al heeft samengewerkt – heeft aan twee tracks op het album meegeschreven, en haar talent als multi-instrumentalist heeft het albumgeluid nadrukkelijk mede vorm gegeven. 

Dan Tuffy & Song Crew, foto Lisanne Lentink
Dan Tuffy & Song Crew, foto Lisanne Lentink

De opnames voor Country Star vonden plaats in Studio 150 in de Bethlehemkerk in Amsterdam, waar de energie van het live inspelen uitstekend is vastgelegd. In weerwil van de albumtitel is het beslist geen pure countryplaat, maar meer hedendaagse rootsmuziek zonder kaders. De eerste single Don't Smoke In Bed – wat in aanvang klinkt als een altcountryliedje, maar een verrassende wending kent – is wat dat betreft illustratief.

Streams en socials
Single Don't Smoke In Bed op de streaming platforms
Facebook Dan Tuffy 
Instagram Dan Tuffy
Website Dan Tuffy