Een hele tijd gingen Woody Veneman en Paul van Hulten elk hun eigen weg, maar nu verschijnt er nieuwe muziek van het duo. Twaalf jaar na de voorganger Heroes & Zeroes komt op 7 oktober 2023 Let It Shine uit. Op dit nieuwe album presenteren Woody & Paul tien gloednieuwe, pakkende nummers. In deze verzameling songs komen verleden en toekomst samen, en worden rake woorden moeiteloos afgewisseld met opgewekte gevoelens en diepgravende overpeinzingen. Als voorproefje hebben ze alvast een nieuwe single uitgebracht, Everything I Wanted To Be.

Na het uitbrengen van Heroes & Zeroes werd het stiller rond het duo Woody & Paul, en uiteindelijk stopten ze als duo. Woody Veneman was in allerlei projecten actief, zoals The Human Jukebox, Polly & Bruce en Woody Sings, Paul van Hulten maakte een paar albums onder de naam Man From The South.

Al vanaf het moment dat ze als duo begonnen, bijna twintig jaar geleden, geven deze eigenzinnige muzikanten vorm aan hun oeuvre met een geluid dat verfrissend anders is dan de alomtegenwoordige indie sound. Onverbiddelijk en grensverleggend: Woody & Paul laten zich alleen leiden door hun eigen muzikale idealen. 

Woody & Paul, foto Gijs Kooijmans
Woody & Paul, foto Gijs Kooijmans

In een interview met Guido Segers op muziekblog Eindhoven Rockcity vertelt Woody Veneman over hoe het duo elkaar weer trof toen ze allebei zeeën van tijd hadden tijdens corona: ...“Ik ben een goede archivaris, dus ik had alle onuitgebrachte demo’s op mijn computer staan. Die zijn we eens gaan luisteren op ons gemak. Dat zorgde ervoor dat we ook terugkeken naar wat we toen deden, waarom we waren gestopt en wat we allemaal hadden.” En zo kwam het duo terug bij de originele intentie; twee gasten met gitaren op de bank. Het begon ooit als een tegengeluid van wat toen Eindhoven Rockcity was, met bands als Peter Pan Speedrock en 35007. "Die gasten lachten ons toen gewoon uit. Maar we wilden iets zachters doen, meer Johnny Cash’s American Sessions. Dat rockt ook, maar anders.”... Het volledige interview kun je hier lezen.

Inmiddels is er een eerste single, Everything I Wanted To Be. De getalenteerde filmmaker Jonas Sars kreeg Woody & Paul's rijke archief in handen en maakte een mooie muziekvideo bij het nummer, die te zien is op Youtube.

Op 7 oktober 2023 verschijnt het album Let It Shine en dat wordt gevierd op zaterdag 14 oktober in Café Wilhelmina in Eindhoven. 

Het album en tickets voor de release party kun je bestellen via de site van Woody & Paul: https://www.woodyandpaul.com. Daar vind je ook links naar hun Instagram, Youtubekanaal en Spotify.