Eva De Roovere en Nathalie Delcroix zingen country

Vlaamse muzikanten uit verschillende groepen vormen samen de gelegenheidsformatie Jumbalaya, om country te ontdoen van haar stereotypen. Zangeressen als Eva De Roovere (Kadril, Oblomow) en Nathalie Delcroix (Laïs) zingen country. Ze frissen klassiekers op zonder het contact te verliezen met het origineel. Overbekende tunes als 'Jolene', 'Kaw Liga', 'Why not me', 'Working 9 to 5' en nog vele andere komen aan bod.
Jumbalaya is een initiatief van Bart Buls (o.m. bekend als de bassist van de laatste show band) en Ron Reuman (drummer bij Läis en Kadril). Ook nog van de partij zijn Geert Waegeman (multi-instrumentalist) en Wigbert Van Lierde op gitaren.
Vorig jaar trok Jumbalaya door België. Nu doen ze dat nog eens. Ze zijn nog te zien in Meulebeke (CC De Vondel, 24/10), Lier (CC De Mol, 14/11), Asse (CC Den Hoorick, 29/11), Sint-Truiden (Akademiezaal, 7/12) en Knokke (CC Scharpoord, 12/12).
Karel Michiels van de Standaard zag Jumbalaya in CC De Kimpel in Bilzen en schreef erover. Hier enkele citaten:

…Een betere backing kunnen de zangeressen zich niet dromen. En om hen draait het toch in deze show: Eva De Roovere (van onder meer Kadril en Hamdalayé), Chris Mazarese (Cherchez La Femme) en Nathalie Delcroix (Laïs). (…)De dames hebben allicht niet de ellende en de vernederingen meegemaakt waar tal van `echte' countryzangeressen een leven lang mee lijken te worstelen, maar ze kunnen wel even mooi en bijna even hartverscheurend zingen. ,,Stand by your man'', ,,Born a woman'' en andere onderdanige liedjes leiden ze lichtjes relativerend in met de vraag of er geen feministen in de zaal zijn. Niet echt bevorderlijk voor de inleving, net zomin als de vanuit een mannelijk standpunt geschreven teksten van sommige nummers, maar de stemmen maken alles goed. En ook de uitgesproken persoonlijkheden van de zangeressen, de immer innemende De Roover, de wat ruigere Mazarese en de naïevere Delcroix (met cowboylaarzen!)….