Spetterende flamenco van Amparo Cortes en drukke dansworkshop

Afgelopen zaterdag barstte de Kunstkring in Oisterwijk uit haar voegen bij het concert dat zigeunerdiva Amparo Cortes daar bij GUO gaf. G(roeten) U(it) O(isterwijk) was er aan toe: een spetterende flamenco-opening met een volgeboekte dansworkshop. Organisator Jos Creusen: "Eindelijk pure, oprechte cultuur na een enerverend weekje politieke cultuur waarin het voortbestaan van GUO aan een zijden draadje is komen te hangen. Dit heeft te maken met een naderend voorstel ten gemeentehuize om de Oisterwijkse podiumorganisatie vanaf seizoen 04/05 te weigeren als huurder van De Tiliander ten gunste van een extern bureau". Creusen over het geslaagde concert van Amparo Cortes:

…Niet alleen genoten de bezoekers van een dagje energieke top-flamenco met bovendien een voortreffelijke Spaanse maaltijd bij Brasserie Hemingway voor de workshopdeelnemers, ook de artiesten zelf waren ontroerd en overdonderd door het warme applaus. En in welk theater doen de artiesten er na afloop nog even een schepje bovenop in de barruimte waarbij ze het 'nazittende' publiek nog even flink aan het dansen zetten?
De zigeunergasten waren zeer te spreken over het resultaat dat GUO-vrijwilliger Gurkan uit de beperkte Kunstkring-belichting toverde, terwijl ze GUO's ingehuurde freelance geluidsman (met ingehuurde geluidsapparatuur) uitriepen tot beste technicus met wie dit internationaal gereputeerde gezelschap ooit samenwerkte. Zijn naam? Toon natuurlijk, hoe kan het anders voor een geluidsman. Er werden direct adressen uitgewisseld, maar Toon beloofde GUO hoe dan ook trouw te blijven…