Weer koude rillingen in warme BRTO-tv-studio

Jos van den Boom, de drijvende kracht achter het radioprogramma Crossroads van de lokale omroep in Bergen op Zoom (BRTO), laat weten dat de sessie van afgelopen woensdagavond zeer geslaagd is. Hij stuurde naar liefhebbers en kennissen een sfeerverslag van de optredens van Johnny Irion & Sarah Lee Guthrie en Porter Hall Tennessee. Voor foto's van de optredens verwijst hij naar de website van de BRTO www.brto.nl.
Van den Boom doet ook een beroep op de lezer: "Mocht u zich geroepen voelen om uw steentje bij te dragen aan de zogeheten "Crossroads-sessies", weet dan dat u daartoe hierbij van harte uitgenodigd bent! Iedere vorm van hulp is welkom om het beoogde doel te bereiken: een muzikaal perpetuum mobile! Van mijn kant zal er in ieder geval alles aan gedaan worden om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de muziek van de artiesten die bij ons optreden. Zo worden onder meer -uiteraard eerst na instemming van de betreffende artiesten- kopieën van de opnames verstrekt aan enkele lokale omroepen in Nederland. Zie daarvoor de Roots Radio Ring van het Real Roots Café.

- door Jos van den Boom -
Opnieuw beleefden veel muziekfans op woensdag 23 april j.l. een paar prachtige uurtjes in de televisiestudio van de BRTO. Verantwoordelijk voor een aaneenschakeling van koude rillingen van emotie, waren een tweetal duo's: Johnny Irion & Sarah Lee Guthrie en Porter Hall Tennessee. Beide duo's waren in verband met het Blue Highways Festival (morgen in het Utrechtse Vredenburg. red) naar Nederland afgereisd en waren graag bereid het Bergse publiek kennis te laten maken met hun muziek.

Z E N U W E N
De avond ving aan met een half uur durende set van Molley Conley en Gary Rordarmael, die samen Porter Hall Tennessee vormen. "Vooral tijdens de eerste liedjes stonden we nog een beetje te trillen op onze benen", zo vertelde Gary na afloop. "Dit was ons allereerste optreden in Nederland en nog maar zelden stonden wij voor een zaal met zoveel écht luisterende mensen. Meestal treden wij, vaak gesteund door onze band, op in overvolle café's waar niet alle aanwezigen uitsluitend voor de muziek komen. Dit was voor ons echt een hele belevenis". Zenuwachtig of niet, vanaf het eerste liedje overtuigden Molley en Gary de toehoorders volledig. "Twee nieuwe sterren, in de voorruit van de Americana-muziek", zo concludeerde de presentator dan ook terecht na afloop.

P O D I U M D I E R E N
Johnny Irion en Sarah Lee Guthrie hebben, ondanks hun jeugdige leeftijd, al heel wat podia van de wereld gezien. En dat was te merken aan hun zéér overtuigende podiumpresentatie. Elk liedje werd vooraf uitgebreid toegelicht. Waar Johnny's zang en -vooral- gitaarspel soms overeenkomsten oproept met Neil Young (maar dan wel een véél jongere versie!), komen bij de prachtige zang van Sarah Lee -vooral op de momenten dat zij zich tot harmonyvocals beperkt- beelden op van een jonge Emmylou Harris.

F A N S
Nadat voornoemde duo's hun in totaal ruim 2,5 uur durende sets hadden afgesloten was duidelijk dat zij beide in Bergen op Zoom en omstreken een fors aantal nieuwe fans hebben weten te werven. De cd's van Johnny (Unity Lodge), Sarah Lee (untitled) en Porter Hall Tennessee (Welcome to…) gingen als zoetje broodjes over de toonbank. Uiteraard waren de artiesten graag bereid die cd's van hun handtekening te voorzien. En dat blijft toch voor menig muziekliefhebber iets héél bijzonders.

U I T Z E N D I N G
De opnames van Johnny Irion & Sarah Lee Guthrie zullen worden uitgezonden in Crossroads op vrijdag, 2 mei 2003 (20.00 uur). Die van Porter Hall Tennessee op vrijdag 9 mei.