Live optredens bij radioprogramma
"Under the Tree" op Radio Rijnwoude

Hans Hoogeveen van het radioprogramma Under the Tree op Radio Rijnwoude stuurde ons het
volgende verslag van een tweetal concerten dat in de radiostudio zijn opgenomen.

Afgelopen twee weken was het erg druk in de radiostudio van Radio Rijnwoude. (www.omroeprijnwoude.nl)
Op dinsdag 12 november waren namelijk Anna Ryder en Keith Donnolly te gast in "Under the Tree" het wekelijkse programma van Hans Hoogeveen. Gasten in ons programma spelen altijd "live on air", dus echt live en natuurlijk wordt het ook opgenomen.

Anna Ryder is moeilijk in een hokje te plaatsen, ze schrijft mooie, verrassende songs en ze speelt zelf op allerlei instrumenten (piano,gitaar, trompet en accordeon). Ze speelde als support met Fairport Concention, die ook een aantal van haar songs in hun repertoire hebben opgenomen, o.a. "Sailing Boat" en "The Crowd" . Anna heeft inmiddels drie cd's gemaakt. Keith Donnolly heeft zijn eerste cd uitgebracht. Van "Too Busy Being Free" deed hij het prachtige "Two Tall Trees", geïnspireerd door een Bob Fox liedje n.a.v. 11 september. Ze speelden twee intieme sets. Voor informatie over Anna: www.rowdymusic.net

Een week later op 19 november was het nog drukker bij "Under the Tree" met een Ierse invasie met Freddie White en Danny Guinan & Red (www.dannyguinan.com). In het 1e uur speelde Freddie zo'n 30 minuten uit zijn brede oeuvre. Eigen nummers en covers van "Zappa to Abba" om zijn brede smaak te duiden. Een half uur genieten van een warme, sympathieke Ierse stem (een beetje Richard Shindell, Christy Moore) en subtiel gitaarspel op topniveau. Hij is van plan om de komende jaren vaker naar Nederland te komen (vorig keer was ongeveer 25 jaar geleden) Voor info over hem: www.freddiewhite.com

Daarna speelden in het 2e uur Danny Guinan, Ronald de Jong & Siard de Jong in een lange set de sterren van de hemel. Veel nummers van hun laatste prima cd "If I Was Wise" , maar ook live highlights van hun eerdere werk. Kortom een spetterend en dynamisch optreden van een fantastische groep rechtstreeks op de radio.
Met dank aan technicus Martin van der Torre voor alle technische ondersteuning en faciliteiten.

"Under the Tree" is elke dinsdag van 21.00u. tot 23.00u. vol met folk, roots, singersongwriters, blues, world en een beetje pop of rock. Naast promotie van al deze muziek doen we ook "Live on Air" shows. Singersongwriters, muzikanten en bands, die dat willen ter promotie van hun muziek kunnen contact opnemen met programmamaker Hans Hoogeveen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kijk voor meer info bij Trouble Tree FolkConcerts (www.ttfc.nl)